Koronavirus, Uutiset

Valtioneuvosto asetti uusia ravitsemisliikerajoituksia Pirkanmaalle, lisäksi myös 12-15-vuotiaita aletaan rokottamaan

Valtioneuvosto asetti uusia ravitsemisliikerajoituksia Pirkanmaalle, lisäksi myös 12-15-vuotiaita aletaan rokottamaan

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Uudet rajoitukset astuvat voimaan sunnuntaina 8.8. puoliltaöin.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-23. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja uutena rajoituksena myös ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä. Alueille tulee voimaan sisätiloissa tanssi- ja karaokekielto, eli asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoillaan.

Lisäksi valtioneuvosto on päättänyt että koronarokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tälle ikäluokalle tarjotaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Asetusmuutos koronarokotteiden osalta tulee voimaan maanantaina 9. elokuuta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>