Lähiruoka

Ensimmäinen Ruokaa läheltä -teemalehti tekee näkyväksi pirkanmaalaista tarjontaa

Ensimmäinen Ruokaa läheltä -teemalehti tekee näkyväksi pirkanmaalaista tarjontaa

Pirkanmaalainen lähellä tuotettu ja lähellä valmistettu ruoka tulevat isosti näkyville keskiviikkona 25. elokuuta, kun Piemedioiden paikallislehdet julkaisevat hyvin runsaan ja sisällökkään teemalehden. Sen sisältö uppoutuu lähiruokaan. (Kansi: Helena Mäkinen)
Pirkanmaalainen lähellä tuotettu ja lähellä valmistettu ruoka tulevat isosti näkyville keskiviikkona 25. elokuuta, kun Piemedioiden paikallislehdet julkaisevat hyvin runsaan ja sisällökkään teemalehden. Sen sisältö uppoutuu lähiruokaan. (Kansi: Helena Mäkinen)

Keskiviikkona 25. elokuuta ilmestyy Pirmedioiden toteuttamana sen kaikkien aikojen ensimmäinen teemalehti, joka pureutuu monipuolisesti lähellä tuotetun ja lähellä valmistetun ruoan maailmaan. Erikoislehti on saanut nimekseen Ruokaa läheltä, ja sen paperisen version saavat kaikki Akaan Seudun, Lempäälän-Vesilahden sanomien, Oriveden Sanomien, Sydän-Hämeen Lehden sekä Ylöjärven Uutisten tilaajat. Teemalehti julkaistaan myös jokaisen paikallissanomalehden verkkosivuilla.

Pirmediat otti jo tämän vuoden alussa kopin lähiruokaan erikoistuvasta teemalehdestä. Hanke sai tuulta purjeisiinsa, kun Ahlmanilla Parasta Pirkanmaalta -ruokasektorin ja rajapintojen koordinoija ja Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -projektin vetäjä Antti Luomala kiinnostui ja innostui Pirmedioiden aloitteesta.

Ruokaa läheltä -teemalehti ilmestyy keskiviikkona 25. elokuuta parahiksi ennen Suomalaisen ruoan päivää, jota vietetään syyskuun 4. päivänä. Valtakunnallista lähiruokapäivä on puolestaan syyskuun 11. päivänä.

Lähiruoka-termi on kovin moni-ilmeinen, ja sitä käytetään hyvin ahkerasti eri yhteyksissä. Antti Luomala onkin koonnut sanaston, jonka avulla lukijat pääsevät perille lähiruoan kirjavasta maailmasta.

Pirkanmaa on aidosti lähellä tuotetun ja lähellä kasvatetun ruoan keidas. Tuottajat ja valmistajat tunnetaan paremminkin alueellisesti tai seudullisesti. Joidenkin brändit kantavat valtakunnalliseen ja jopa kansainväliseen tietoisuuteen.

Monet järjestöt ja yhdistykset tekevät ahkerasti työtä lähellä tuotetun ja lähellä kasvatetun ruoan hyväksi. Niitä ovat esimerkiksi MTK, ¤H, Martat sekä Maa- ja kotitalousnaiset.

Meistä jokainen voi olla niin halutessaan lähiruoan todellinen lähettiläs. Muun muassa kotipuutarhaviljely antaa satona parasta mahdollista lähiruokaa. Esittelemme lehdessämme teiskolainen Rauha Taipaleen juuresmaa-, perunapelto- ja kasvihuoneharrastuksen, joka on vetänyt häntä puoleensa yli puolen vuosisadan ajan.

Pirmedioiden Ruokaa läheltä -teemalehti on pirkanmaalaisittain monipuolinen lukupaketti erittäin ajankohtaisesta aiheesta.

Ruokaa läheltä -teemalehti ilmestyy keskiviikkona 25. elokuuta. Lehden tuottajana on Matti Pulkkinen Pirmedioista ja taittajana Helena Mäkinen Ylöjärven Uutisista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>