Koronavirus, Uutiset

Tampereen kaupunki: sosiaalisessa mediassa levitetään virheellistä tietoa nuorten rokotuksista

Tampereen kaupunki: sosiaalisessa mediassa levitetään virheellistä tietoa nuorten rokotuksista

Tampereella 12–15-vuotiaiden koronarokotukset ovat käynnistyneet sujuvasti kouluilla eri puolilla kaupunkia. Toisin kuin sosiaalisessa mediassa levinneessä huhussa väitetään, rokotuksissa ei ole ilmennyt vakavia rokotereaktioita, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Runsaasti katselukertoja saaneessa videossa väitetään, että Tampereen koulun koronarokotuksista olisi tullut vakavia reaktioita ja nuoria olisi viety ambulanssilla sairaalaan. Kaupungin mukaan kyseessä on tarkoituksella levitettyä virheellistä tietoa.

Kaupungin mukaan joillakin oppilailla on ollut rokotuksen jälkeen heikotusta tai pahoinvointia, joka on mennyt ohi hetken levon jälkeen ja oppilas on palannut normaalisti oppitunnille. Heikotus tai pahoinvointi ovat tavallisia rokotustilanteeseen liittyviä oireita.

Tampereella peruskoulua käyvien 12–15-vuotiaiden rokotukset järjestetään pääosin kouluilla. Rokotuksen saa halutessaan myös Ratinan rokotusyksiköstä joko ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta tai terveysasemalta ajanvarauksella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>