Uutiset

Tampereella pohditaan kokeilua hoitajien rekrytoimiseksi ulkomailta

today19.8.2021

Background
share close

Tampereen kaupunginhallitus pohtii kokouksessaan 23.8.2021 osallistumista kokeiluun, jossa rekrytoitaisiin pieni määrä hoitajia ulkomailta.

Hoiva- ja hoitoalan valtakunnallinen työntekijäpula koskee myös Tamperetta ja kaupunki yrittää ratkaista ongelmaa monin eri keinoin, yhtenä mahdollisuutena mietitään kokeilua, jossa rekrytoitaisiin muutaman kymmenen hoitajaa Filippiineiltä.

Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi tulevassa työperäisen maahanmuuton pilotoinnissa Tampereen sotepalvelut tekisi yhteistyötä Mehiläinen Oy:n omistaman Healthcare Staffing Solutions Oy:n kanssa. Heathcare Staffing Solutions Oy (HSS) on Mehiläisen täysin omistama suomalainen tytäryhtiö, joka rekrytoi ja kouluttaa henkilöstöä terveydenhoitoalan tarpeisiin yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Pilotissa Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluryhmään palkattaisiin 34 hoiva-avustajaa kansainvälisen rekrytointiprosessin avulla.

– Pilotissa on kyse akuutin henkilöstöpulan yhdestä ratkaisumahdollisuudesta. Mahdollisesti rekrytoitavilla avustajilla on usean vuoden kokemus hoiva-alalta sekä alan opintoja. Ennen työsuhdetta he suorittavat 60 opintosuorituspisteen laajuisen hoiva-avustajatutkinnon sekä melko vaativan suomen kielen koulutuksen, sanoo sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen tiedotteessa.

Ehdotetussa pilotissa Tampereen kaupunki solmii tulevien hoiva-avustajien kanssa 36 kuukautta kestävän määräaikaisen työsuhteen. Hoiva-avustajilla on Suomeen tulon jälkeen mahdollisuus jatkaa myös lähihoitajatutkintoon suorittamalla oppisopimuskoulutuksella puoli vuotta kestävät opinnot. Koulutuksista vastaa HSS Oy yhdessä Sasky-koulutuskuntayhtymän kanssa. HSS Oy huolehtii myös maahantulojärjestelyt sekä tarvittavat asiakirjat ja asunnot. Työsuhteen ehdot ovat HSS:n kautta tulevilla täysin samat kuin Suomessa palkatuilla.

Kaupungin mukaan suurin pula on tällä hetkellä sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Ennen kesää pelkästään Tampereen kaupungin ikäihmisten asumispalveluissa oli täyttämättä 27 vakituista tehtävää ja kotihoidossa täyttämättömiä vakituisia vakansseja oli 45, yli kuukauden mittaisia sijaisuuksia oli täyttämättä näissä palveluissa yhteensä 64. Lisäksi on arvioitu, että jo parin vuoden sisällä pelkästään Tampereella tarvitaan noin 530 hoitajaa eri tehtäviin.

Kaupunginhallitus pohtii kokouksessa pilotin osallistumisen lisäksi päätöstä kilpailutuksen käynnistämisestä koulutus- ja rekrytointiasiaan liittyen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%