Päivän haastattelu, Uutiset

Tieliikennelain uudistus lisännyt polkupyöräilijöiden valojen käyttöä

Tieliikennelain uudistus lisännyt polkupyöräilijöiden valojen käyttöä

Tieliikennelain uudistus vuonna 2020 toi polkupyörän punaisen takavalon pakolliseksi pimeän ja hämärän aikaan. Liikenneturvan viime syksyn seurantojen mukaan takavalo oli käytössä jo yli puolella pyöräilijöistä. Vuotta aiemmin takavaloa käytti vain viidesosa fillaristeista. Myös etuvalon käyttö yleistyi.

-Lakimuutos ja siitä tiedottaminen on lisännyt polkupyöräilijöiden valojen käyttöä, vahvistaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa. Valojen puuttumisesta poliisi voi määrätä 40 euron liikennevirhemaksun.

Pyörän valoille asetetut vaatimukset koskevat vain valojen väriä ja suuntaa. Muiden ajoneuvojen tapaan polkupyörässä eteenpäin näytetään vaaleaa valoa ja taaksepäin punaista valoa. Pyörän valaisimet voidaan korvata vastaavilla polkupyöräilijään kiinnitetyillä valaisimilla.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa:

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>