Päivän haastattelu, Uutiset

Riittääkö urasyvyys? Autonrenkaat poliisin syynissä tällä viikolla

Riittääkö urasyvyys? Autonrenkaat poliisin syynissä tällä viikolla

Rengasratsian tarkastuspiste Helsingin Nordenskiöldinkadulla syksyllä 2016. Covid-19-pandemian vuoksi syksyn 2020 rengastarkastukset korvataan tiedotuskampanjalla.

Tällä viikolla liikenteessä valvotaan tehostetusti renkaiden kuntoa. Kyseessä on poliisin, Liikenneturvan ja Autonrengasliiton yhteinen rengasturvallisuuskampanja, joka jatkuu perjantaihin saakka.

Poliisi tarkastaa henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa tien päällä järjestetyissä valvontaratsioissa, ja jakaa samalla autonkuljettajille tietoa renkaiden vaikutuksesta ajoturvallisuuteen.

Liikenneturva muistuttaa, että lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 millimetriä. Renkaiden kuluminen lisää muun muassa vesiliirtovaaraa, kun tiet ovat märkiä.

Esimerkiksi Autonrengasliitto suosittelee, että sadekelin varalta renkaiden urien pitäisi olla vähintään neljä milliä syvät.

Kampanjapäällikkö Jarmo Nuora Autonrengasliitosta kertoi rengasasioista SUN Radion haastattelussa:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>