Uutiset

Tampereen yliopisto aloittaa yt-neuvottelut - Arvioitu henkilöstön vähentämistarve noin 215 henkilötyövuotta

Tampereen yliopisto aloittaa yt-neuvottelut - Arvioitu henkilöstön vähentämistarve noin 215 henkilötyövuotta

Tampereen yliopisto aloittaa taloudellisiin ja toiminnallisiin syihin perustuvat yliopiston keskitettyjen tukipalveluiden henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelualoite on annettu 13.9.2021. Neuvotteluiden piirissä on noin 1100 henkilöä yliopiston keskitetyistä tukipalveluista.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske tiedekuntien opetus- ja tutkimushenkilöstöä tai tiedekuntien muuta henkilöstöä. Myös Tietoarkiston (FSD) ja Tutkijakoulun ja Tutkijakollegiumin henkilöstö jää neuvottelujen ulkopuolelle. Porin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa toimivat kansallisen tehtävän rahoituksella palkatut henkilöt eivät kuulu yhteistoimintamenettelyn piiriin.

Neuvotteluiden tavoitteena on löytää keinot yhteensä noin 14 miljoonan euron suuruiseen vuosittaiseen henkilöstökulujen vähentämiseen. Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on noin 215 henkilötyövuotta. Neuvotteluissa pyritään kaikin tavoin minimoimaan henkilöstövaikutuksia yhdessä henkilöstön kanssa. Vähennystarve on alustava ja tarkentuu yhteistoimintaneuvottelujen perusteella. Neuvotteluilla pyritään pysyvien rakenteellisten ratkaisujen löytämiseen ja keskitettyjen tukipalveluiden toimintamallin uudistamiseen.

Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö on aloittanut varsinaisen korkeakoulutoiminnan 1.1.2019. Tampereen yliopiston (TaY) ja Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) henkilöstö siirtyi Tampereen korkeakoulusäätiön (TKS) palvelukseen liikkeen luovutuksen periaatteiden mukaisesti ns. vanhoina työntekijöinä. Tampereen korkeakoulusäätiön varsinaisen toiminnan tulos on ollut kaikilla tilikausilla selvästi alijäämäinen. Vuonna 2020 varsinaisen toiminnan tulos oli -16,1 miljoonaa euroa, vuonna 2019 tulos oli -8,9 miljoonaa euroa ja vuonna 2018 tulos oli -10,4 miljoonaa euroa. Henkilöstökulut ovat korkeakoulusäätiön merkittävin kuluerä.

Tampereen yliopiston saama perusrahoitus laskee kokonaisuudessaan kuluvan vuoden 196,5 miljoonasta eurosta 190,9 miljoonaan euroon vuonna 2022. Taustalla on muun muassa heikompi suhteellinen menestys indikaattoriperusteisen rahoituksen kriteereissä sekä strategiarahoituksen väheneminen erityisesti Tampereen yliopiston fuusiorahoituksen päättyessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>