Päivän haastattelu, Uutiset

Kangasalan Pitkäjärven rannalle suunnitellaan kerrostaloja - alueen asukkaat huolissaan luontoarvoista

Kangasalan Pitkäjärven rannalle suunnitellaan kerrostaloja - alueen asukkaat huolissaan luontoarvoista

Ylhäällä kalliojyrkänteen päällä Ilkon kurssikeskus. Punainen rakennus on jugend-tyylinen kansallisromanttisen Wanha huvila, jonka rakennutti tamperelainen tehtailija Atte Wikholm 1800-1900 vaihteessa.

Kangasalla sijaitsevan Ilkon kurssikeskuksen alueelle on tehty asemakaava-alueen laajennusluonnos, joka toisi alueelle viisi kerrostaloa ja 200 uutta asukasta. Kaavaluonnos oli nähtävillä viime perjantaihin asti ja se on herättänyt paljon keskustelua sekä voimakkaita mielipiteitä, erityisesti alueen asukkaissa sekä Kangasalan luonto -yhdistyksessä. Aiheen tiimoilta on myöskin luotu adressi nimeltään Pelastetaan Pitkäjärvi ja sen on tähän mennessä allekirjoittanut yli 1800 henkilöä. Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoi SUN Radion haastattelussa, että Kangasalan kaupunki on saanut kaavaluonnoksesta paljon palautetta ja kommentteja. Kun palautteet on käyty läpi, kaupunki arvioi yhdessä leirikeskuksen omistajan, Tampereen evankelisluterilainen seurakuntayhtymän kanssa, tarvittavia lisäselvityksiä sekä mahdollisia kaavamuutoksia.

Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala:

 

SUN Radion Iltapäivässä oli myöskin haastattelussa Maria Lähdenniemi Pelastakaa Pitkäjärvi -työryhmästä. Kangasalan kaupunki on vakuuttanut että alueen luonto- ja maisema-arvot otetaan suunnittelussa huomioon ja pääperiaatteena on, että jyrkät ranta-alueet jäävät virkistykseen ja rakentamista osoitetaan ylemmille alueille Kangasalan tien suuntaan. Lähdenniemi näkee kuitenkin että kaavaluonnoksessa nämä puheet on osoittautuneet tyhjiksi. Hän kuitenkin toivoo että tilanteeseen löydetään kompromissi jossa luonto otetaan huomioon.

Pelastakaa Pitkäjärvi -työryhmän Maria Lähdenniemi:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>