Päivän haastattelu, Uutiset

Pirkanmaalla harjoitellaan säteilyvaaratilanteen varalle

Pirkanmaalla harjoitellaan säteilyvaaratilanteen varalle

Pirkanmaalla on käynnissä tänään keskiviikkona alueellinen valmiusharjoitus säteilyvaaratilanteen varalta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueellisen valmiusharjoituksen tavoitteena on selventää toimivaltuuksia ja eri yhteiskunnan toimijoiden rooleja säteilyvaaratilanteessa. Tavoitteena on myös saada päivitettyä suunnitelmia ja valmiuksia sekä tarkastella lainsäädännön päivitystarpeita.

Harjoituksen yhteisenä taustateema on suomalaisessa ydinvoimalassa tapahtunut vakavimman luokan onnettomuus, joka koskettaa koko yhteiskuntaa ja kohdistuu laajaan ihmisjoukkoon. Harjoitustilanteessa eletään säteilyvaaratilannetta noin 100–400 km päässä onnettomuuspaikasta. Elinympäristön kaikille pinnoille on tullut radioaktiivista laskeumaa ja tilanteesta aiheutuu paljon mittaustarvetta ja muita toimenpiteitä kunnissa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston johtaja Tarja Wiikinkoski kertoo harjoituksesta lisää:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>