Uutiset

Poliisi varoittaa yrityksiä huijausviesteistä

Poliisi varoittaa yrityksiä huijausviesteistä

Niin kutsuttuja toimitusjohtajapetoksia ja niiden yrityksiä tapahtuu edelleen säännöllisesti. Viimeisimmässä tapauksessa Länsi-Uudellamaalla toimivan yrityksen maksuliikenteestä vastaavaa henkilöä erehdytettiin siirtämään ulkomaiselle pankkitilille noin 50 000 euroa. Toinen yli 100 000 euron siirto onnistuttiin pysäyttämään pankkien välisellä kansainvälisellä yhteistyöllä.

− Tyypillinen tekotapa näissä rikoksissa on, että rahaliikennettä hoitavalle lähetetään toimitusjohtajan tai muun korkeassa asemassa olevan nimissä kehotus maksaa lasku tai siirtää rahaa. Lähetetyt viestit voivat olla täysin aidon näköisiä ja näyttää siltä, että ne olisi lähetetty yrityksen sisältä, kertoo rikosylikomisario Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi kehottaa yrityksiä informoimaan henkilöstöä erilaisista rikoksentekotavoista ja huolehtimaan maksuliikenteen turvatoimista.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>