Uutiset

TTT:n Kinky Boots edustaa Suomea Broadwaylla

TTT:n Kinky Boots edustaa Suomea Broadwaylla

Tampereen Työväen Teatterin musikaali Kinky Boots saa uusintaensi-iltansa 24.9. Suurella näyttämöllä.

Ensi-illan alla saatiin iloinen yllätys, kun Tony Awards -tapahtuman tuottaja otti yhteyttä ja pyysi Kinky Boots -musikaalia edustamaan Suomea gaalassa. Työryhmän videotervehdys nähdään sunnuntaina 26.9. pidettävässä, järjestyksessään 74. palkintojenjakoseremoniassa.

Musikaalin ohjaaja Samuel Harjanne on innoissaan. ”Se, että juuri meidät on pyydetty edustamaan pohjoismaista ja jopa eurooppalaista musikaalilaatua maailman suurimpaan musikaaligaalaan, on jo itsessään suuri saavutus”, sanoo Harjanne. ”On kerta kaikkiaan hienoa, että suomalainen osaaminen nousee maailmankartalle ja meitä pidetään yhdenvertaisina tekijöinä Broadway-tuotantojen rinnalla”.

Hän kiittelee myös Tampereen Työväen Teatteria. ”Olen iloinen siitä, että 120-vuotias TTT panostaa kunnianhimoisesti niin kotimaisiin kuin kansainvälisiin musikaaleihin. Kiitos näkyy siinä, miten nämä laadukkaat tuotannot otetaan vastaan kotimaassa ja nykyään myös ulkomailla.”

Tony Awards on musikaalien Oscar-gaala, jossa palkitaan Broadwayn vuoden menestyneimmät tuotannot ja taiteilijat. Tapahtumalla on juuri tänä vuonna erityinen painoarvo, kun teatterit ympäri maailmaa avaavat ovensa pandemian jälkeen. Tampereen Kinky Boots pääsee osaksi maailmanlaajuista musikaaliperhettä, joka kokoontuu virtuaalisesti juhlimaan teattereiden ovien avaamista.

Musikaalin videotervehdys esitetään Broadwayn sydämessä, kuuluisassa Winter Garden -teatterissa New Yorkissa. Koko tapahtuma, The Tony Awards Present: Broadway’s Back! , lähetetään suorana CBS-kanavalla sekä striiminä Paramount+ -palvelussa ja CBS sovelluksessä klo 21-23 sikäläistä aikaa.
Tony Awards -tapahtuman juontaa tänä vuonna kuusikertainen Tony Award -voittaja Audra McDonald ja Leslie Odom Jr., joka on tunnettu muun muassa Hamilton-musikaalin Aaron Burrin roolista ja palkittiin parhaan näyttelijän Tonylla vuonna 2016.

Myös lokakuussa ensi-iltaan tuleva musikaali Matilda sai kansainvälistä huomiota keväällä, kun musikaalin säveltäjä Tim Minchin kehui Twitterissä Matildan lapsityöryhmää nähtyään teatterin musiikkivideon Revolting Children. Minchinin tillä on 1,4 miljoonaa seuraajaa.

Harvey Fiersteinin ja Cyndi Lauperin musikaalin on Helsingin kaupunginteatterin (HKT) tuotannon mukainen tuotanto, ja sen ovat tuottaneet yhteistyössä HKT ja Tampereen Työväen Teatteri, Harjanne Company Ltd Oy ja MD Company Oy Ltd.  Mukana tuotannossa on myös Tampereen Ammattikorkeakoulu.

Loppuunmyytyyn Kinky Bootsiin päästiin avaamaan lisää paikkoja syyskuun puolivälissä, joten syksyn esityksiin on vielä jonkin verran lippuja saatavilla.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>