Päivän haastattelu, Uutiset

Tampere liekeissä -näyttely esittelee viisi surullisen kuuluisaa tulipaloa Tampereella sekä kertoo palontorjunnan historiasta

Tampere liekeissä -näyttely esittelee viisi surullisen kuuluisaa tulipaloa Tampereella sekä kertoo palontorjunnan historiasta

Elokuvateatteri Imatran tulipalo vuonna 1927. Imatra sijaitsi osoitteessa Hämeenkatu 12. Kuva: Vapriikin kuva-arkisto.

Museokeskus Vapriikki juhlii Tampereen päivää avaamalla 1.10. Tampere liekeissä -näyttelyn, joka kertoo tulipalojen ja palontorjunnan historiasta. Esille tulee ainutlaatuista esineistöä Vapriikin historiallisista kokoelmista. Mukana näyttelyä tekemässä on ollut myös Pirkanmaan pelastuslaitos.

Näyttely esittelee viisi surullisen kuuluisaa tulipaloa Tampereella. Vuoden 1865 tulipalossa sadat kaupunkilaiset menettivät kotinsa. Tämä palo vaikutti kaupunkisuunnitteluun tuoden mukanaan leveämmät puistot, kadut ja suunnitelmat vesijohdon saamiseksi kaupunkiin.

Tehtaissa tulipalot olivat tavallisia ja ainainen uhka. Pellavatehtaalla syttyi tuhoisa palo vuonna 1883. Elokuvateatteri Imatran tulipalossa kuoli 21 ihmistä ja monet loukkaantuivat vakavasti. Suurpaloja on syttynyt viime vuosikymmeninäkin. Tampereen teknillisen museon tulipalo tuhosi mittavat määrät museon kokoelmia. Pizzeria Julietin ravintolapalo oli tuhopoltto, jonka seurauksena menehtyi kolme ihmistä.

Tutkija Outi Penninkangas kertoo lisää avautuvasta näyttelystä:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>