Uutiset

Nyt on muurahaiskeolla kokoa! Oriveden Kailansaaressa kohoavat kaksi jättipesää Pirkanmaan korkeimmat

Nyt on muurahaiskeolla kokoa! Oriveden Kailansaaressa kohoavat kaksi jättipesää Pirkanmaan korkeimmat

Juhani Heikkilä toisen jättikeon vierellä. Kuva: SLL Pirkanmaa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri etsi kesällä Pirkanmaan korkeinta muurahaiskekoa. Kilpailun neljä suurinta pesää olivat yli 150-senttisiä ja sijaitsivat kaikki Orivedellä. Voiton veivät Oriveden Kailansaaressa kohoavat kaksi jättipesää, joilla oli molemmilla korkeutta noin 173 senttiä ja leveyttä yli neljä metriä.

Voittaja keolla korkeutta oli 173 cm ja leveyttä 422 cm. Lähistöllä sijaitsee myös toinen lähes yhtä suuri muurahaiskeko, jolla korkeutta oli myös 173 cm ja leveyttä 413 cm.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry:n mukaan jättimäisten kekojen salaisuus on, että saaressa ei ole tehty hakkuita miesmuistiin.

- Ainakaan 50-luvun jälkeen ei ole hakkuita tehty, kertoo maanomistaja Juhani Heikkilä.

Yli 170-senttisessä keossa voi olla arviolta jopa puolitoista miljoonaa asukasta.

Kolmanneksi kisassa tuli 172-senttinen keko Oriveden Längelmäeltä (leveys 319 cm) ja neljäs sija meni Oriveden Uiherlaan 160-senttiselle keolle (leveys 390 cm). Pesiä ilmoitettiin mukaan myös Tampereelta, Lempäälästä, Nokialta, Kangasalta, Virroilta, Juupajoelta, Sastamalasta ja Punkalaitumelta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>