Koronavirus, Uutiset

Koronatartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla edellisviikkoa enemmän - sairaalahoidossa toistakymmentä potilasta koronataudin takia

Koronatartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla edellisviikkoa enemmän - sairaalahoidossa toistakymmentä potilasta koronataudin takia

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt Taysissa viikon ajan ennallaan, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Hoidossa on keskimäärin toistakymmentä potilasta koronataudin takia. Sairaalahoidossa olevista potilaista suurin osa on ollut rokottamattomia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan rokottamattomilla on Suomessa 17-kertainen riski sairastua vakavaan koronainfektioon täysin rokotettuihin verrattuna. Tämä on sopusoinnussa aiemmissa tutkimuksissa arvioidun rokotteiden suojatehon kanssa.

Jätevesitutkimuksista Tampereen Viinikanlahden jätevesipuhdistamolta otetuista näytteistä löytyy koronavirusta edelleen runsaasti.

Koronatartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla edellisviikkoa enemmän. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 312 uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu eniten perheiden sisällä, ystävien ja sukulaisten tapaamisissa sekä työpaikoilla ja kouluissa.

Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viimeksi kuluneen viikon ajalta 100 tartuntaa 100 000 asukasta kohden, kun se on Suomessa 118 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten prosenttiosuus on edelleen noussut, se oli viime viikon ajalta 6,5 prosenttia Fimlabissa testatuista. Nousu selittyy ensisijaisesti testaamisen kohdentamisella oireileviin rokottamattomiin ja tiedetysti koronavirukselle altistuneisiin.

Yhden rokotuksen saaneita on nyt 84,3 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Kaksi koronarokotusta on saanut nyt 70,1 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista asukkaista. 12-15- vuotiaista molemmat rokotteet on ehtinyt saada 4,8 prosenttia ja 16-19- vuotiaista 33,8 prosenttia.

Pirkanmaan maskisuositusta päivitettiin 1.10.2021. Sitä tarkastellaan seuraavan kerran, kun pirkanmaalaiset ovat voineet saada molemmat rokotteensa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>