Uutiset

Tappara murskatappiosta huolimatta CHL:n pudotuspeleihin – Santtu Kinnusen pelikielto verottaa rivistöä seuraavissa Liigapeleissä

today6.10.2021

Background
share close
Tapparalla riittää pohdittavaa paitsi vaisujen tulosten, myös kokoonpanohuolien vuoksi.

Tappara kärsi CHL-kautensa ensimmäisen tappion, kun Skellefteå murskasi Kirvesrinnat Ruotsissa tiistai-iltana lukemin 6 – 1. Näin Tapparan pikavisiitti Ruotsiin jäi tuloksettomaksi ja lohkovoitto ratkaistaan Tampereella ensi viikolla. Tappara matkasi Ruotsiin vasta pelipäivänä ja palasi myös kotiin heti ottelun jälkeen.

Tapparan ainoan maalin viimeisteli Patrik Virta, joka tasoitti tilanteeksi 1 – 1 avauserän lopulla. Tappara kuitenkin lamaantui osumasta itse niin, että kotijoukkue iski sen jälkeen reilussa minuutissa kiekon kolme kertaa tamperelaisten reppuun ja käytännössä ottelu oli sillä selvä.  Toisessa erässä Skellefteå iski vielä kahdesti ja otti näin murskavoiton. Valtaosa ruotsalaisten maaleista syntyi Tappara-pelaajien karmivista virheistä.

Tapparan maalilla Christian Heljanko teki tilaa Kari Piiroiselle kuudennen takaiskun jälkeen. Uransa ensimmäiset CHL-minuutit pelannut Piiroinen pitikin maalinsa puhtaana loppuun saakka.

Tappiostaan huolimatta Tapparan pääsy Mestarien Liigan pudotuspeleihin varmistui myöhemmin tiistai-iltana, kun lohkon toisessa kamppailussa Eisbären Berlin kaatoi Luganon. Lohkovoitto ratkaistaan Tapparan ja Skellefteån välillä Hakametsässä ensi tiistaina.

Kotimaan liigaotteluihin Tappara sai jobinpostia keskiviikkona, kun puolustaja Santtu Kinnunen on saanut Liigalta viiden ottelun pelikiellon lauantaisen KalPa – Tappara -ottelun tapahtumista. Kinnunen taklasi KalPan Miikka Pitkästä päähän toisen erän loppuhetkillä. Kinnuselle tuomittiin tilanteessa pelirangaistus. Kurinpidon antaman viiden ottelun pelikiellon jäljiltä Kinnunen on seuraavan kerran pelikelpoinen 23.10. pelattavassa KooKoo – Tappara -ottelussa.

Kinnusen pelikiellon myötä Tapparan takalinjoilla on miehistövajausta, kun Otso Rantakari on vasta toipumassa helmikuisesta polvivammastaan ja Joni Tuulola loukkasi polveaan viikko sitten. Tuulola huilasi viikonlopun ottelut, eikä ollut kokoonapanossa myöskään eilisessä CHL-ottelussa. Puolustajan omien sanojen mukaan hän olisi pystynyt pelaamaan jo viikonloppuna, mutta lopulta katsottiin paremmaksi huilata tovi varotoimenpiteensä. Tuulolan poissaoloa on paikannut nuori Saku Salmela, jonka erinomainen viivapeli alusti eilistä Patrik Virran maalia. Myös nuori tshekkipuolustaja Tomas Hamara sai päätöserässä muutaman vaihdon tililleen.

Myös Tapparan hyökkäyspäässä on poissaoloja, kun Jukka Peltola toipuu yhä kauden alussa Vaasassa saamastaan vammasta. Viime viikonlopun jäljiltä myös Kyle Platzer joutui jättämään CHL-pelin väliin. Sen sijaan lauantaina vaarallisen näköisen haavan ranteeseensa saanut Tyler Morley saatiin kursittua pelikuntoon jo eiliseksi.

Tapparan ottelut jatkuvat perjantaina, kun hallitseva mestari Rauman Lukko saapuu vieraaksi Hakametsään.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%