Uutiset

Vuoden 2022 jätetaksaesitykset nähtävillä - maatuvien puutarhajätteiden vastaanottoa esitetään jatkossa maksulliseksi

Vuoden 2022 jätetaksaesitykset nähtävillä - maatuvien puutarhajätteiden vastaanottoa esitetään jatkossa maksulliseksi

Alueellinen jätehuoltolautakunta on asettanut vuoden 2022 jätetaksaesitykset nähtäville.

Jäteastioiden tyhjennysmaksuihin esitetään muutoksia jätteiden kuljetus- ja käsittelykustannusten perusteella. Kuljetuskustannukset nousevat keskimäärin 3,9 %, mutta kilpailutukset ja urakkasopimukset vaikuttavat hintoihin eri alueilla. Myös seka- ja biojätteen käsittelykustannukset nousevat. Hintojen korotukset ovat maltillisia, ja osassa kunnissa joidenkin astiatyyppien tyhjennyshinnat laskevat hieman tai pysyvät ennallaan.

Pakkausjätteiden keräys- ja kuljetuspalvelut laajenevat lähivuosina yhä useammille kiinteistöille uusien jätehuoltomääräysten velvoittamina. Muovinkeräys laajenee koko toimialueelle, mikä lisää kuljetuksia merkittävästi. Muovipakkauksia kerätään tällä hetkellä ainoastaan Tampereella, Pirkkalassa, Nokialla, Lempäälässä, Kangasalla, Ylöjärvellä ja Orivedellä. Muovipakkausten 140 – 770 litran jäteastioiden tyhjennyshintoihin esitetään noin 30,5 % korotuksia. 140 –770 litran muovijäteastian tyhjennyshinta nousee noin 1,64 €. Muiden astiakokojen tyhjennyshintojen esitetään säilyvän ennallaan.

Enintään 2:n m3:sta maatuvia puutarhajätteitä ei jätekeskuksissa ole aiemmin peritty maksua. Vuoden 2022 jätetaksassa niiden vastaanoton esitetään kuitenkin muuttuvan maksulliseksi. Maatuvan puutarhajätteen vastaanottomaksuksi enintään 2 m3:n kuormille esitetään 5 € (alv 24 %). Maatuvan puutarhajätteen jatkokäsittelyprosessi muuttuu Koukkujärven biolaitoksen toiminnan alkaessa ja Tarastenjärven jätekeskuksen kompostointiprosessin alasajon myötä.

Pienempien enintään 6 m3:n lietesäiliöiden kuljetusmaksuihin esitetään noin 17 %:n korotusta. Kuljetuskustannusten nousu painottuu lähes yksinomaan pienempien enintään 6 m3:n lietesäiliöiden kuljetusmaksuihin. Suurempien yli 6 m3:n lietesäiliöiden kuljetusmaksuihin ei kilpailutuksen seurauksena kohdistu niin merkittäviä korotuspaineita. Yli 6 m3:n lietesäiliöiden kuljetusmaksuun esitetään 2,9 %:n korotusta.

Jätehuoltolautakunnan toimialue kattaa Hämeenkyrön, Ikaalisten, Juupajoen, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Nokian, Oriveden, Parkanon, Pirkkalan, Pälkäneen, Ruoveden, Sastamalan (entisen Mouhijärven ja Suodenniemen osalta), Tampereen, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kunnat. Pirkanmaan Jätehuolto Oy vastaa jätehuollon käytännön järjestämisestä eli tarjoaa kuntalaisille jätehuoltopalvelut Nokian lietekuljetuksia lukuun ottamatta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>