Uutiset

Nokialle suunnitteilla uusi matkakeskus

Nokialle suunnitteilla uusi matkakeskus

Nokian matkakeskusalueen yleissuunnitelman havainnekuva. Näkymä pohjoisesta radan yli uudelle matkakeskukselle. (Visualisointi: Sitowise Oy ja Graphroot)

Nokian asemanseudun ja matkakeskuksen suunnittelu on edennyt asemakaavan muutoksen luonnosvaiheeseen. Yhdeksän hehtaarin alueelle on suunnitteilla uusi matkakeskus, joka palvelee lähi- ja kaukojunia, linja-autoja, yksityisautoja, jalankulku- ja pyöräilyliikennettä sekä liityntäpysäköintiä. Lisäksi matkakeskuksen välittömään läheisyyteen on tulossa uutta asuinrakentamista. Asemakaavamuutosluonnosta käsitellään Nokian kaupunkikehityslautakunnan kokouksessa 12.10.2021.

Matkakeskusalueella on Kiinteistöyhtiö Oy Nokian Radanvarren sekä Teollisuusaseman, Toriaseman ja Vanhan aseman kiinteistöyhtiöiden maanomistuksia. Asemakaavassa esitetään Kiinteistöyhtiö Oy Nokian Radanvarrelle uutta rakennusoikeutta noin 10 000 k-m² kolmelle tai neljälle 7- tai 8-kerroksiselle asuinkerrostalolle.

Teollisuusaseman, Toriaseman ja Vanhan aseman kiinteistöyhtiöt suunnittelevat nykyisten rakennusten kunnostamista sekä uusien asuinkerrostalojen rakentamista. Asemakaavamuutoksella mahdollistettaisiin yhtiöille myös noin 12 000 k-m² uutta asuinrakennusoikeutta neljän kerrostalon rakentamiseksi. Lisäksi radan varteen on suunnitteilla pysäköintitalo kiinteistöjen käyttöön.

Nykyisen linja-autoaseman tilalle esitetään noin 7000 k-m² uutta asuinrakennusoikeutta, joka mahdollistaa 2–3 kerrostalon rakentamisen. Näiden kerrostalojen rakentaminen voitaisiin aloittaa uuden linja-autoterminaalin valmistuttua. Nokian kaupungin tavoitteena on, että alueelle tulevasta asuntorakentamisesta osa on kohtuuhintaista asuntorakentamista edellyttäen, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää rahoituksen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>