Uutiset

Eduskunta hyväksyi koronapassin käyttöönoton

Eduskunta hyväksyi koronapassin käyttöönoton

​Eduskunta on hyväksynyt äänestysten jälkeen koronapassin käyttöönottoa ja maahantulorajoitusten jatkamista koskevat tartuntatautilain muutokset.

Lakiehdotus hyväksyttiin sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön StVM 25/2021​ mukaisesti.

Täysistunnon toisessa käsittelyssä perussuomalaisten eduskuntaryhmän kansanedustajat ehdottivat lakiehdotuksen hylkäämistä. Äänestyksessä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö voitti hylkäysehdotuksen äänin 105-33.

Koronapassin käyttö on vaihtoehto alueellisille koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronarajoitusten kohteina olevat toimijat voivat ottaa koronapassin käyttöön vapaaehtoisesti.

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

Pirkanmaata koronapassi ei tällä hetkellä kosketa, sillä alueella ei tällä hetkellä ole kokoontumis- tai ravintolarajoituksia voimassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>