Päivän haastattelu, Uutiset

Autoilijan tulee ennakoida ja vaihtaa talvirenkaat, kun keli sitä vaatii

Autoilijan tulee ennakoida ja vaihtaa talvirenkaat, kun keli sitä vaatii

Edessä on toinen talvi uuden tieliikennelain aikana. Talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää. Uusitun lain myötä talvirenkaiden pakollinen käyttöaika siis piteni kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, mikäli keli näin edellyttää. Kesärenkaita saa marras-maaliskuun aikana käyttää vain, jos tieolosuhteet alueella ovat kokonaisuudessaan kesärenkaille soveltuvat.

Liikenneturvan kyselyssä useampi kuin joka neljäs (28 %) oli sitä mieltä, että on hankala arvioida, milloin kesärenkaat on hyvä vaihtaa talvirenkaisiin. Miltei puolet (48 %) vastaajista koki, että talvirenkaiden käytön tarpeellisuuden arviointi on nykyään liikaa autoilijan oman arvion varassa.

Liikenneturvasta suunnittelija Toni Vuorinen kertoo kuinka tulee ennakoida ja vaihtaa talvirenkaat, kun keli sitä vaatii:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>