Päivän haastattelu, Uutiset

Jälleen etsitään Suomen parhaita piparitaitureita - taikinan käsittelytaito ja mielikuvitus tie menestykseen

Jälleen etsitään Suomen parhaita piparitaitureita - taikinan käsittelytaito ja mielikuvitus tie menestykseen

Lauri Kesäniemen finaaliteos "Lintujen joulupuu". Kuva: Samuli Salo

Myllyn Paras etsii jälleen Suomen parhaita piparitaitureita. Piparileipureiden paremmuus ratkotaan marraskuun lopulla järjestettävissä Piparinleivonnan SM-kilpailuissa. Haku kilpailuun on nyt käynnissä.

Suomen taitavimmat piparileipurit kisaavat paremmuudestaan sekä nuorten (15–20-v.) että aikuisten sarjoissa, joista kummastakin valitaan voittaja. Piparinleivonnan SM-kilpailuun voi osallistua lähettämällä Myllyn Parhaan verkkosivuille kuvan itseleivotuista pipareista, piparkakkutalosta tai muusta piparitaideteoksesta 18.11. mennessä.

Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen kertoo, että aiempina vuosina kisassa on nähty mm. 30 cm korkea keinuhevonen, kolmiulotteinen puu, jossa oli keinu sekä miniatyyrisauna kiukaineen ja kiuluineen.

- Kun haetaan piparinleivonnan Suomen Mestaria, niin tässä ei ole kyse siitä, että kuka osaa koristella piparitaikinan parhaiten. Kyse on siitä, miten sitä taikinaa osaa käyttää ja miten taikina taipuu. Taikinalle pitää antaa se arvo, pelkillä koristeilla ei ihan voittajaksi asti pääse, kertoo Kemppinen.

Kaikkien osallistujien kilpailutyöt ovat esillä Myllyn Parhaan verkkosivuilla, jossa yleisö voi äänestää suosikkiaan 18. marraskuuta saakka. Piparinleivonnan SM-kisojen finaaliin valitaan viisi taitavaa leipuria kummastakin sarjasta. Finalistien valintaan vaikuttavat sekä yleisöäänet että kilpailun tuomaristo.

Piparinleivonnan SM-finaali käydään virtuaalisesti järjestettävässä kisassa lauantaina 27. marraskuuta.

Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen kertoo tarkemmin Piparinleivonnan SM-kilpailuista:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>