Koronavirus, Uutiset

Koronanyrkki: Ensimmäisten rokotusten ottotahti kiihtynyt

Koronanyrkki: Ensimmäisten rokotusten ottotahti kiihtynyt

Pirkanmaalla on korotilanne kohtuullisen vakaa, ja sairaalahoitoa vaativia potilaita on Taysissa n. kymmenen. Sairaalahoitoa vaativista potilaista on viimeisen neljän viikon aikana ollut täysin  rokottamattomia 95%:a.

Ensimmäisiä rokoteannoksia on Pirkanmaalla otettu noin 1300 enemmän kuin viime viikolla, ja ensimmäisen annoksen onkin saanut nyt 86%:a yli 12-vuotiaista Pirkanmaalaisista. Molemmat rokotukset on saanut 76%:a yli 12-vuotiaista.

Pirkanmaan maskisuositus pysyy ennallaan ja kouluissa maskeista voidaan luopua viikon kuluttua siitä, kun 12-15 -vuotiailla oppilailla on kunnassa ollut mahdollisuus saada kaksi rokotetta. Kunnat tiedottavat kouluille ajankohdasta, jolloin maskeista voidaan luopua.

Viime viikolla todettiin kaikkiaan 297 positiivista tartuntaa, joka on noin 50 tartuntaa vähemmän, kuin edellisellä viikolla. Lähes kolme neljäsosa tartunnoista saadaan perheenjäseneltä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>