Päivän haastattelu

Mummon kammari kaipaa vapaaehtoisia ystäviä vanhuksille

Mummon kammari kaipaa vapaaehtoisia ystäviä vanhuksille

Peräti 120 vanhusta odottaa ystävää tällä hetkellä Tampereella, kertoo vapaaehtoisia vanhusten tueksi välittävä Mummon kammari. Määrä on lähes tuplaantunut korona-aikana, sillä ennen pandemiaa kotiystävää odotti kerralla korkeintaan 70 vanhusta.

Kotiystävän vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet osallistuvat yhden kerran perehdytyskurssille, jonka jälkeen voi päättää haluaako vapaaehtoistyöhön ryhtyä. Kotiystävältä ei vaadita erityistaitoja tai hoidollista osaamista. Ystävä ei tee vanhusten luona hoivatyötä tai siivousta, vaan pitää vanhukselle seuraa molempien osapuolten toivomalla tavalla. Tapaamisiin voi kuulua esimerkiksi yhteisiä kävelylenkkejä tai valokuvien katsomista.

Tämän vuoden alusta saakka vapaaehtoistyötä tekevä Anja Pentikäinen kertoi omista kokemuksistaan SUN Radion haastattelussa:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>