Uutiset

Keskuspuhdistamo-hankkeen rakennuskustannukset nousseet vajaalla 30 milj. eurolla

Keskuspuhdistamo-hankkeen rakennuskustannukset nousseet vajaalla 30 milj. eurolla

Raaka-aineet ja komponentit, joita jätevedenpuhdistamon rakentamisessakin tarvitaan, ovat kallistuneet huomattavan paljon parin viimeisen vuoden aikana. Hankkeen rahoitustarvearvio on nyt 346 miljoonaa euroa. Keskuspuhdistamo-hankkeen aiempi rahoitustarvearvio on tehty vuoden 2017 hintatasossa. Sen hetkisessä kustannustasossa koko hankkeen rahoitustarvearvioksi laskettiin 318,3 milj. euroa. Yleinen rakennuskustannusindeksi on noussut tuosta ajankohdasta yli 11 %, mutta yksittäiset raaka-aineet ja komponentit vielä enemmän. Esimerkiksi hankkeessa paljon käytettävien harjateräksen, betonin ja sähkökaapeleiden hinnannousu on ollut 20 - 40 %. Siirtoviemäreiden rakentamisessa käytettävien putkien hinnat ovat nousseet 26 %.

Hankkeen sisällössä ei ole tapahtunut kuitenkaan muutoksia. Omistajilta ei edellytetä lisärahoitusta, koska tämän kokoiseen kustannustason nousuun on jo aiemmin varauduttu. Korkojen mahdollisiin tuleviin muutoksiin on varauduttu korkosuojauksella.

Hanke on edennyt aikataulussa ja urakoiden toteutuksissa ei ole tapahtunut kustannusylityksiä. Louhinnat Sulkavuoressa ovat lähes valmiit ja parhaillaan tehdään urakkaan kuuluvia betonitöitä. Viisi Sulkavuoren louhinnan jälkeisten töiden urakkasopimusta allekirjoitettiin elokuussa. Meneillään on urakoiden kehitysvaihe ja rakennustyöt pääsevät alkamaan vuoden vaihteen jälkeen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>