Uutiset

Yrittäjägallup: Yhä 40 % yrityksistä alle korona-ajan alun myynnin tasosta

Yrittäjägallup: Yhä 40 % yrityksistä alle korona-ajan alun myynnin tasosta

Suomen Yrittäjien tuoreen Yrittäjägallupin mukaan kotimaisista yrityksistä 40 prosenttia on edelleen alle korona-ajan alun myynnin tason.

- Hyvät talousuutiset eivät saa peittää sitä tosiasiaa, että moni yritys on edelleen koronakuopassa, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä muistuttaa.

Pentikäisen mukaan myyntiään menettäneitä yrityksiä on paljon enemmän kuin myyntiään nostaneita. Yrittäjägallupista nousee esiin myös huoli raaka-aineiden hintojen noususta, josta raportoi kaikista yrityksistä 27 prosenttia mutta teollisuusyrityksistä jopa 63 prosenttia ja rakentamisen alan yrityksistä 52 prosenttia.

Yrityksen selviämiseen koronasta uskoo jo 76 prosenttia yrittäjistä. Vielä elokuussa osuus oli 71 prosenttia. Vahvinta usko on yli kymmenen henkeä työllistävissä yrityksissä ja pääkaupunkiseudulla, kertoo Yrittäjägallup. Matalimmillaan usko yrityksen selviämiseen koronakriisistä oli huhtikuussa 2020. Tällöin siihen uskoi yrittäjistä alle puolet, 45 prosenttia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>