Koronavirus, Uutiset

Fimlabin Tampereen koronanäytteenotto keskitetään Nekalaan - Nekalan toimipisteessä asioidaan jalkaisin

Fimlabin Tampereen koronanäytteenotto keskitetään Nekalaan - Nekalan toimipisteessä asioidaan jalkaisin

Maanantaista 15. marraskuuta alkaen Tampereen alueen koronatestaus tapahtuu keskitetysti Nekalan koronanäytteenottopisteessä Viinikankadulla. Säiden kylmetessä toiminta Hakametsän drive-in-koronatestauspisteen teltassa päättyy sunnuntaina 14.11. klo 16.

Muutoksen taustalla vaikuttavat Hakametsän näytteenottotilan olosuhteet, jotka eivät mahdollista näytteenottotoimintaa talvella. Tilaa ei saada riittävän lämpimäksi, ja lisäksi on odotettavissa, että lumentulo tulee aiheuttamaan merkittäviä haasteita telttarakenteille. Jo tällä hetkellä muun muassa runsaat sateet ovat aiheuttaneet toimintavaikeuksia.

– Työskentelyolosuhteita ei saada sellaisiksi, että työntekijämme voisivat jatkaa Hakametsän toimipisteellä. Laadukkaasti toteutettu näytteenotto on edellytys luotettavalle tutkimustulokselle, sanoo Fimlabin Pirkanmaan aluejohtaja Anna-Maija Haapala tiedotteessa.

Nekalan toimipisteessä asioidaan jalkaisin
Nekalan näytteenottopisteessä voidaan ottaa tällä hetkellä noin 500 näytettä päivässä. Määrää on mahdollista tästä vielä hieman kasvattaa. Kapasiteetti riittää kattamaan nykyisen näytteenottotarpeen hyvin, sillä nykyisen testauslinjauksen myötä näytteenotossa asioi keskimäärin alle 400 asiakasta päivässä.

Toisin kuin Hakametsässä Nekalan näytteenottopisteessä asioidaan jalkaisin. Asiakkaan on pysäköitävä auto sille osoitetulle parkkialueelle ja odotettava näytteenottajan ohjausta näytteenottopisteen ulko-ovella. Ennen koronanäytteeseen tuloa asiakkaan on hyvä lukea ajanvarauksen yhteydessä tuleva saapumisohje ja noudattaa varattua aikaa.

Nekalan koronanäytteenotto palvelee arkisin ma–pe klo 8–20 ja viikonloppuisin la–su klo 8–16 osoitteessa Viinikantie 44 G.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>