Uutiset

Lähijunavuorojen määrä lisääntyy ensi kesänä

today11.11.2021

Background
share close

Tampereen seudun lähijunaliikennettä ollaan lisäämässä ensi elokuusta alkaen. Vuoroja lisätään M-junaliikenteeseen Tampereen, Nokian, Lempäälän ja Akaan kuntien alueella. VR-Yhtymän tekemä tarjous hyväksyttiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa eilen.

Sopimus voidaan allekirjoittaa, kun liikenne-ja viestintäministeriö myöntää toimivaltaisena viranomaisena yksinoikeuden sopimuksessa määritettyjen vuorojen liikennöintiin ja Väylävirasto myöntää VR:lle tarvittavan ratakapasiteetin. Lisäksi Nokian ja Akaan kaupunkien sekä Lempäälän kunnan on vielä hyväksyttävä hankinta.

Esimerkiksi Tampere-Nokia -välillä arkiliikenteessä vuoromäärä on kasvamassa nykyisestä 15 vuorosta 25 vuoroon suuntaansa. Tampere-Toijala -välillä uusia vuoroja on tulossa arkisin yhteensä 5 kappaletta suuntaansa. M-junaliikenne liikennöidään elokuusta 2022 alkaen tunnin vuorovälein vakiominuuttiaikataululla.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%