Päivän haastattelu, Uutiset

Ideaparkin alaiseen luolastoon suunniteltava uimahalli tänään Lempäälän kunnanhallituksen käsittelyssä

Ideaparkin alaiseen luolastoon suunniteltava uimahalli tänään Lempäälän kunnanhallituksen käsittelyssä

Kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoi SUN Radion haastattelussa Lempäälän uimahallihankkeen etenemisestä

Lempäälän kunta ja Kiinteistö Oy Ideapark ovat yhteistyössä valmistelleet uimahallihanketta vuodesta 2018 lähtien. Uimahalli on suunniteltu sijoittuvan Ideaparkin alla olevaan maanalaiseen luolastoon.

Kunnanvaltuusto hyväksyi perustettavaksi hankkeen toteuttamista varten Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin tammikuussa 2020. Lempäälän kunta on lupautunut sijoittamaan uimahalliin pääomia 4,0 miljoona euroa ja sen omistusosuus yhtiöstä on 55 %. Yhtiö on Lempäälä kuntakonsernin tytäryhtiö.

Uimahalli-investointia rahoitetaan pääomasijoitusten lisäksi 13,8 miljoonan euron investointilainalla, jonka takauksen Lempäälän kunnanvaltuusto on hyväksynyt toukokuussa 2021. Yhtiö on saanut takausehtojen mukaisen hyväksyttävän investointilainan tarjouksen.

Uimahallihankkeelle haetaan myös investointiavustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Päätös avustuksen saamisesta saadaan keväällä 2022.

Kunnanhallitus käsittelee esitystä uimahallin käynnistämistä tänään klo 15 alkavassa kokouksessaan ja valtuustossa asia on käsittelyssä 24.11.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoo asian etenemisestä:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>