Uutiset

Tampereen talousarvio hyväksyttiin - uusi strategia linjaa tulevaisuuden kehitystä

Tampereen talousarvio hyväksyttiin - uusi strategia linjaa tulevaisuuden kehitystä

Tampereen kaupungin talousarvio ensi vuodelle ja vuosien 2022–2025 taloussuunnitelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa eilen. Kaupungin toimintamenot ovat ensi vuonna arviolta kaksi miljardia euroa. Toimintakate kasvaa kuluvan vuoden ennusteeseen verrattuna 4,5 prosenttia (60, 6 milj.€).

Tilikauden tulos on talousarvion mukaan 26,6 miljoonaa euroa alijäämäinen, ja vuoden 2022 aikana käynnistetään talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelma.

Tuloveroprosentti ja kiinteistöverot säilyvät ennallaan.

Tampereen uusi strategia Tekemisen kaupunki hyväksyttiin myös eilen kaupunginvaltuustossa. Vuoteen 2030 tähtäävä strategia kuvaa kaupunginvaltuuston tulevaisuuden tahtotilaa ja siihen on tiivistetty linjaukset, joiden mukaan kaupunkia kehitetään tulevina vuosina.

Strategian keskeiset sisällöt jakaantuvat painopisteisiin, joita ovat Yhdenvertaiset yksilöt, Tekevät yhteisöt, Hiilineutraaleja tekoja ja Tulevaisuuden edelläkävijyyttä. Strategian toteutumista tuetaan linjauksilla ja tavoitteilla, jotka kohdistuvat muun muassa tasapainoiseen talouteen, osaavaan ja hyvinvoivaan henkilöstöön, tuloksellisiin hankintoihin sekä ennakoivaan tiedolla johtamiseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>