Päivän haastattelu, Uutiset

Tampereen museoissa luvassa ensi vuonna kansainvälistä ja kotimaista taidetta, huippumuotia, luonnontieteellisiä näyttelyitä ja MM-huumaa

Tampereen museoissa luvassa ensi vuonna kansainvälistä ja kotimaista taidetta, huippumuotia, luonnontieteellisiä näyttelyitä ja MM-huumaa

Tampereen museot julkaisivat tänään ensi vuoden ohjelmansa. Luvassa on kansainvälistä ja kotimaista taidetta, huippumuotia, luonnontieteellisiä näyttelyitä ja MM-huumaa.

Museokeskus Vapriikki täytti 25 vuotta 1.11. Sen kunniaksi museon aula- ja ravintolatilat saavat faceliftin, kun lippukassa ja ravintolan palvelutiski uudistuvat. Remontin vuoksi museo, ravintola ja kauppa suljetaan 13.12.2021. Uusi Vapriikki avaa ovensa 10.2.2022. Helmikuussa avautuu myös Vapriikin uusi, matka viidakkoon apinoiden valtakuntaan, Apinat – kädellisten tarina. Myös Vapriikissa sijaitseva Jääkiekkomuseo uusii perusnäyttelynsä, ja avaa sen 1.4. Huhtikuun lopussa museo avaa MM-kisoja kunnioittavan näyttelyn, Liekehtivä leijona - Kotikisojen ilme 1965–2022.

Postimuseo keskittyy vuonna 2022 postiostamiseen ja verkkokauppaan. Postimuseo avaa Paketoidut unelmat -näyttelyn 14.10.2022, jossa voi sukeltaa menneeseen postimyyntiajan nostalgiaan, mutta se nostaa esiin myös nykyajan ilmiöitä, kuten unboxingin.

Näsilinnassa sijaitseva Museo Milavida avaa huhtikuussa näyttelyn Vivienne Westwoodin puvuista. Palkitun ja arvostetun suunnittelijan muotiluomukset valtaavat Museo Milavidan 29.4.2022 alkaen ja ovat esillä 22.1.2023 saakka. Vivienne Westwood -muotia yksityiskokoelmasta-näyttely esittelee keräilijä Lee Pricen kokoelmaa eikä siis ole virallinen Vivienne Westwood Ltd:n tuottama näyttely.

Tampereen taidemuseossa nähdään kolme kahden näyttelyn kokonaisuutta. Ensimmäisenä avautuu tilataiteen näyttely Illuusio, sekä kuvanveistäjä Liisa Hietasen Käänteissä. Hietanen virkkaa ja neuloo luonnollisenkokoisia ihmishahmoja.

Tampere-talossa sijaitsevassa Muumimuseossa vieraillaan ensi vuonna Tove Janssonin kirjahyllyllä. Taiteilija-kirjailija Janssonin kirjakokoelmasta poimitaan tarinoita eri kulttuureista, kansansatujen hahmoja ja kaunista kirjataidetta.

Kevääksi museoon tulee Anna Retulaisen laaja takautuva näyttely. Kesän kansainvälinen näyttely esittelee ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa Thomas Houseagon. Syksyn näyttely Taiteen tiloja, tilojen taidetta perustuu Sara Hildénin Säätiön kokoelmaan.

Viestintäsuunnittelija Tähtitalvikki Poikajärvi kertoo aiheesta lisää:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>