Teemaviikko: Turvallisuus

Marraskuu on riistaonnettomuuksien osalta vaarallisinta aikaa - kuuntele kuinka toimia riistaonnettomuuden sattuessa

Marraskuu on riistaonnettomuuksien osalta vaarallisinta aikaa - kuuntele kuinka toimia riistaonnettomuuden sattuessa

Kuva: LähiTapiola Pirkanmaa

Suomessa tapahtuu vuosittain noin 14 000 riistaeläinonnettomuutta ja tämän lisäksi noin 4 000 liikennevahinkoa porojen kanssa, selviää Tilastokeskuksen ja Liikennevakuutuskeskuksen tilastoista. Marraskuu on peura- ja kauriskolareiden pahin sesonki.

Eläinkolariin voi joutua kuka tahansa, mutta riski siihen, mihin eläimeen törmää, vaihtelee eri puolilta maata. Pirkanmaa nousee riistaeläinonnettomuuksien määrässä kolmanneksi. Tämä heijastuu myös LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn tuloksista.

LähiTapiola Pirkanmaan alueen vastaajista noin joka kolmas (33 %) kertoi kyselyssä olleensa kolarissa tai liikenteen läheltä piti -tilanteessa peuran, kauriin tai hirven kanssa. Eteläisessä Suomessa korostuu peura- ja kauriskolareiden riski. Pirkanmaalla on yleistynyt erityisesti metsäkaurisonnettomuuksien määrä.

Vakuutusyhtiöiden liikennevakuutuksesta korvaamien ja eläinkolareissa sattuneiden henkilövahinkojen määrä on noin kaksinkertaistunut 2010-luvulla, selviää OTIn Liikennevahinkoraportilta.

LähiTapiola Pirkanmaalta kumppanuuspäällikkö Pekka Kesseli kertoo aiheesta lisää:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>