Pirkanmaa

Ti-Ti Nalle seurueineen virittää joulutunnelmaa Tampereen Komediateatterissa

Ti-Ti Nalle seurueineen virittää joulutunnelmaa Tampereen Komediateatterissa

Ti-Ti Nalle kumppaneineen pääsee jouluiseen vauhtiinsa 1. joulukuuta lähtien Tampereen Komediateatterin näyttämöllä. (Kuva: Jere Riihinen)
Ti-Ti Nalle kumppaneineen pääsee jouluiseen vauhtiinsa 1. joulukuuta lähtien Tampereen Komediateatterin näyttämöllä. (Kuva: Jere Riihinen)

Tampereen Komediateatteri marssittaa tämän viikon keskiviikkona ensi-iltaansa Ti-Ti Nallen joulutarinan. Riitta Korpelan kirjoittama ja Panu Raipian ohjaama näytelmä kertoo valloittavan tarinan Nalleperheestä, Hirsimetsän asukkaista sekä joulupukista. Korpela ja Raipia puhkuvat intoa, kun he saavat tarjota kaiken ikäisille ihmisille joulunsatuista teatteria.

Tämän viikon keskiviikko merkitsee suurta päivää kaikille Ti-Ti Nallen ja hänen kumppaneidensa ystäville. Tampereen Komediateatteri räväyttää tarjoamalla Ti-Ti Nallen joulutarinan ensi-illan. Tarjolla on liki puolitoista tuntia perinteikästä nallemaista menoa.

Ti-Ti Nallen joulutarina on lähtöisin itsensä Riitta Korpelan kynästä. Näytelmän ohjaa Panu Raipia.

Korpela iloitsee suuresti, kun Ti-Ti Nalle ja hänen laaja joukkueensa pääsevät vihdoinkin estradille.

– Minulla ja Ti-Ti Nallella on ollut suuri ikävä näyttämölle viihdyttämään yleisöä vauvasta vaariin, hän sanoo napakasti.

Raipia on suorastaan liekeissään, sillä näytelmän ohjaus on ollut tunteiden suurta ja arvokasta juhlaa.

Nallet hurmaavat kaikenikäiset ihmiset. Komediateatterin näytelmä tarjoaa muun muassa vauhdikasta tanssia. (Kuva: Jere Riihinen)
Nallet hurmaavat kaikenikäiset ihmiset. Komediateatterin näytelmä tarjoaa muun muassa vauhdikasta tanssia. (Kuva: Jere Riihinen)

Juttu on siinä, että puhuttelee kaikenikäisiä

Riitta Korpela odottaa, että isovanhemmat, äidit, isät, kaikenikäiset lapset, tädit, sedät, enot – ihan kaikki kynnelle kykenevät saapuvat perhe- ja sukukunnittain katsomaan, kuulemaan ja kokemaan jouluista Ti-Ti Nallen tarinaa.

Panu Raipia sanoo, että kertomus on monella tavalla koskettava. Näytelmässä on ilahduttavan runsaasti kiehtovia yksityiskohtia.

– Tämä toteutus kuuluu sarjaan ”tuo joulun tunnun mukanaan ja virittää siihen”.

Korpela on vakuuttunut siitä, että niin hän kuin muutkin roolihahmot antavat parastaan, sillä roolihahmojen esittämisnälkä on kova.

– Se tunne, että pääsemme vihdoinkin yleisön eteen ja vuorovaikutukseen Ti-Ti Nallen ja muiden hahmojen fanien ja ystävien kanssa, on voimakas, hän kuvailee.

Raipia nostaa erityisesti suurennuslasin alle Ti-Ti Nallen joulutarinan tanssiosuudet. Ne ovat korkeatasoiset ja mukaansa tempaavat.

Ikoninen Ti-Ti Nalle kiertää ahkerasti

Suomen kansan suuresti rakastamalle Ti-Ti Nallelle ja koko hänen seurueelleen kuuluu paljon hyvää.

Riitta Korpela iloitsee siitä, että Ti-Ti Nallen tarinat on nyt isossa mittakaavassa tarjolla äänikirjoina.

Toinen hyvä uutinen on se, että Ti-Ti Nallen laaja konserttikiertue on liikkeellä eri puolilla Suomea. Konsertteja on peräti 26 paikassa.

Korpelan mielestä Ti-Ti Nalle -näytelmät ja -konsertit ovat kansakunnan kannalta tärkeässä kasvatustehtävässä. Niihin osallistuvat lapset varttuvat uusiksi teattereiden ja konserttien suurkuluttajiksi ja ystäviksi.

– Pidän kaikessa tekemisessäni vaikuttavasti läsnä varhaiskasvatusnäkökulmaa ja -painotusta, hän teroittaa.

Korpela sanoo, että nallella on jokaisessa ikäpolvessa tärkeä tehtävä. Nallen avulla on luontevaa ja ystävällistä välittää tärkeitä neuvoja ja ohjeita.

– Laulamalla ja leikkimällä me opimme asioita luonteikkaasti.

Mistä löytyy koti Ti-Ti Nallelle?

Riitta Korpela etsii parhaillaan Ti-Ti Nallelle uutta kotipaikkakuntaa.

– Sen olisi oltava sellainen, jossa nallejen elämä olisi kaikin puolin turvallista, hän sanoo.

Ti-Ti Nalle on varttunut sukupolvet ylittäväksi brändiksi. Se lumoaa aina uudet ikäluokat. Kestävästä suosiosta kertoo esimerkiksi koko ajan kasvava fanikunta.

Panu Raipia korostaa, että Riitta Korpela on tehnyt suomalaiselle yhteiskunnalle korvaamattoman arvokkaan työn Ti-Ti Nalle -maailmallaan.

– Korpela on tehnyt taiteellisesti, sivistävästi ja kasvatuksellisesti ainutlaatuisen uran. Riitan luomat hahmot, tarinat, tanssit, filmit – kaikki – ovat olleet ja ovat merkittäviä kasvattajia. Monelle lapselle lämminhenkinen nallehahmo on ollut turva ja tuki.

Raipian mielestä kansallinen lastenkulttuuripalkinto kuuluisi nimenomaan Riitta Korpelalle.

MATTI PULKKINEN

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>