Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaalla vaikeat sairaalahoitoa vaativat tapaukset selvästi lisääntyneet - Rokotettujenkin on yhä syytä käyttää maskia

Pirkanmaalla vaikeat sairaalahoitoa vaativat tapaukset selvästi lisääntyneet - Rokotettujenkin on yhä syytä käyttää maskia

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 1102 koronatartuntaa. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kertoi tiistaina, että koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla 396 tartuntaa 100 000 asukasta kahden viikon ajalta. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 15,9 prosenttia.

Rokottamattomien koronatartunnat ovat Pirkanmaalla edelleen nousussa. Päivittäin sairaalaan tulee 4-5 uutta koronapotilasta. Kuormitus on alkanut näkyä sekä vuodeosastoilla että tehohoidossa. Tays vähentää kiireetöntä hoitoa vakavan koronatilanteen vuoksi.

Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä. Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta.

Lisäksi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä korostaa, että kaikissa yleisötapahtumissa on syytä käyttää maskeja. Ylilääkäri Jaana Syrjänen muistuttaa, että myös rokotettujen tulee noudattaa maskisuositusta.

Ylilääkäri Jaana Syrjänen:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>