Uutiset

Tampereen ensimmäiset Kirjafestarit menestys - jatkoa luvassa ensi vuonna

Tampereen ensimmäiset Kirjafestarit menestys - jatkoa luvassa ensi vuonna

Tampereelle on kaivattu kirjallisuustapahtumaa. Kirjafestarit järjestetään myös ensi joulukuussa. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen, Tampere-talo Oy.

Viime viikonloppuna pidetyt Tampereen Kirjafestarit saa jatkoa joulukuussa 2022. Ensimmäistä kertaa pidetty tapahtuma keräsi kaikkiaan 8000 kävijää. Suuri suosio vakuutti järjestäjät kirjallisuustapahtuman tarpeellisuudesta ja se järjestetään seuraavan kerran vuoden kuluttua.

Tampere-talossa pidetyn tapahtuman lauantain vetonauloja olivat mm. Tulenkantaja-palkinnon jako, lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuore Finlandia-voittaja Anne-Maija Aalto, tähtitieteen professori Esko Valtaoja, toimittaja-kirjailija Matti Rönkä. Dekkarimestari Seppo Jokinen kertoi suositussa puheenvuorossaan oman TV-sarjansa saaneen komisario Koskisen kuulumisia.

Sunnuntaina väkeä kiinnostivat mm. kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja Anni Kytömäki, kirjailijat Anneli Kanto ja Rosa Liksom, toisiaan jututtaneet kirjailija Juha Itkonen ja kirjailija-elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaa sekä elämästään Hollywoodissa kirjoittanut Ismo Leikola.

Näytteilleasettajia ensimmäisillä Tampereen Kirjamessuilla oli yli 130.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>