Uutiset

Nokian Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamon vuoto on korjattu ja vedenlaatu on näytteiden mukaan normaali

Nokian Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamon vuoto on korjattu ja vedenlaatu on näytteiden mukaan normaali

Nokian Veden Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamon vuoto saatiin loppumaan perjantain ja lauantain välisenä yönä noin klo 24. Jäteveden vuoto havaittiin eilen perjantaina klo 8 aikaan aamulla. Nokianvirran vedestä otettiin näytteitä, joiden ensimmäiset tulokset saatiin lauantaina iltapäivällä ja niiden mukaan vedenlaatu on normaali. Vuodolla ei ole vaikutusta juomaveteen.

Jäteveden vuoto havaittiin ilmastusaltaan kyljessä altaan ulkopuolella, jossa sijaitsee myös jätevedenkäsittelyprosessin yhdysputkia. Varsinainen vuoto oli kuitenkin tapahtunut jätevedenpuhdistamolle tulevassa maanalaisessa jätevesiputkessa. Vuotokohdasta maan läpi suotautunut jätevesi tuli esiin ilmastusaltaan kulmasta ja pääsi osittain valumaan Nokianvirtaan.

Korjaustöitä läpi yön, vuotaneen jäteveden määrä on minimoitu

- Arviomme mukaan jätevettä on vuotanut Nokianvirtaan noin 400-500 m3. Imuautot pitivät vuodon määrän mahdollisimman pienenä. Viime yönä korjaustöiden aikana kahdelta pumppaamolta estettiin jäteveden pääsy rikkoutuneeseen viemärilinjaan kahdeksan imuauton voimin, kertoo Nokian Veden toimitusjohtaja Ilkka Laukkanen kertoo.

Rikkoutumisen syyksi epäillään pakkasten nopeaa lauhtumista ja jo ikääntyneitä rakenteita sekä putkia. Jätevedenpuhdistamon toiminta jatkui selvitystyön aikana normaalisti toisella, erillisellä puhdistuslinjalla, eikä laitoksella ilmennyt kapasiteettiongelmia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>