Uutiset

Poliisi, Traficom ja Verohallinto löysivät viikonlopun valvontaiskussa lukuisia puutteita Tampereen takseista

Poliisi, Traficom ja Verohallinto löysivät viikonlopun valvontaiskussa lukuisia puutteita Tampereen takseista

Sisä-Suomen poliisilaitoksen, liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita. Lauantaina 11. joulukuuta Tampereella toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 60 taksia, joista 33:ssa oli huomautettavaa. Liikennevirhemaksuja määrättiin 25. Eniten puutteita todettiin tietojen esittämisessä.

Valvonnassa havaitut rikkeet ja puutteet sekä niiden määrät:

• Ajoneuvon määräaikaiskatsastus suorittamatta 1
• Ajoneuvovero maksamatta 1
• Ajoneuvoa ei ollut rekisteröity luvanvaraiseen käyttöön 1
• Kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä 8
• Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä 19
• Hintatietoja esittämisessä puutteita 13
• Taksiliikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa ei ollut esittää 6
• Taksivalaisin ei määräyksen mukainen 3

Viikonlopun valvontaan osallistui kahdeksan poliisia liikennevalvonnasta ja kuusi poliisia talousrikostutkinnasta, neljä asiantuntijaa Traficomista sekä neljä verotarkastajaa Verohallinnosta. Poliisin ja ennen kaikkea liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvonta osoitti, että asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on liikaa. Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu, ja ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Taksinkuljettajien ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta.

Taksiliikenteen harjoittamista koskeviin säännöksiin on tullut muutoksia tänä vuonna. Muutokset ovat tulleet voimaan vaiheittain. Toukokuusta lähtien taksiliikenteessä käytettävässä ajoneuvossa on tullut muun muassa käyttää taksivalaisinta ja taksiliikennelupa tai sen jäljennös tulee liikennöitäessä olla mukana.  Syyskuussa astuivat voimaan tietojen keräämistä koskeva velvoite sekä taksamittarin käyttämistä ja hinnoittelua koskevat muutokset.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>