Uutiset

Poliisi varoittaa huijareista, jotka pyytävät käteistä tilisiirtoa vastaan

Poliisi varoittaa huijareista, jotka pyytävät käteistä tilisiirtoa vastaan

Sisä-Suomen poliisille on Tampereella tehty rikosilmoituksia petoksista, joissa huijari on kertonut pankkikorttinsa tulleen varastetuksi ja pyytänyt ohikulkijaa nostamaan hänelle pankkiautomaatista rahaa puhelimella tehtävää tilisiirtoa vastaan.

Auttajalle on voitu luvata myös pieni rahallinen palkkio nostetun summan lisäksi. Tositteeksi on esitetty kuitti tilisiirrosta puhelimen näytöltä. Kuitti on ollut tekaistu ja rahaa ei ole huijatun tilille koskaan tullut.

Poliisi muistuttaa, että mitä tahansa rahansiirtoa pyydettäessä pieni epäluuloisuus kannattaa, vaikka pyytäjä vaikuttaisi olevan hädässä ja kiireessä. Varsinkin hätäisessä tilanteessa normaalisti epäluuloa herättävät seikat voivat jäädä huomaamatta.

Minkä tahansa yksityisten välisen kaupan yhteydessä tulee varmistaa, että raha siirtyy oikeasti omalle tilille ja näkyy siellä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>