Uutiset

Poliisi joutui puuttumaan lumipallojen heittelyyn - tuloksena lastensuojeluilmoitus

Poliisi joutui puuttumaan lumipallojen heittelyyn - tuloksena lastensuojeluilmoitus

Poliisi tiedotti marraskuun lopussa Ylöjärvellä havaitusta ilmiöstä, jossa alaikäiset ovat sotkeneet autoja ja asuntojen ikkunoita, sekä jopa rikkoneet ikkunalaseja heittelemällä niihin kiviä. Nokialla on todettu poliisin mukaan vastaavaa käytöstä.

Joukko yläkouluikäisiä heitteli Nokialla alkuviikosta lumipalloja tietyn parvekkeen lasitukseen. Samaa käyttäytymistä oli tapahtunut toistuvasti pidemmän aikaa asukasta häiriten. Poliisi tavoitti tekijät lähes verekseltään ja asiasta kirjattiin ilmoitus kotirauhan rikkomisesta. Koska tekijät ovat alaikäisiä, poliisi on tehnyt heistä lastensuojeluilmoitukset sosiaaliviranomaisille.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa omasta käytöksestä ja sen seurauksista. Lasten ajattelemattomuuttaan tekemät teot saattavat aiheuttaa aineellista vahinkoa ja mielipahaa.

Alaikäiset rikoksesta epäillyt tai rikolliseen tekoon epäillyt ovat korvausvastuussa aiheuttamastaan mahdollisesta vahingosta. Tällaisten tekojen selvittely syö myös poliisien resursseja pois vakavampien rikosten tutkinnasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>