Aluevaalit 2022, Päivän haastattelu, Uutiset

Kuuluvatko huumehoitopalvelut kunnille vai hyvinvointialueelle? Entä maahanmuuttajatyö? Mm. näitä selvitetään Tampereella

Kuuluvatko huumehoitopalvelut kunnille vai hyvinvointialueelle? Entä maahanmuuttajatyö? Mm. näitä selvitetään Tampereella

Sote-uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Vuoden 2023 alusta lukien vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä 21 hyvinvointialueelle. Poikkeuksena on Helsingin kaupunki, jolla säilyy sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu.

Sote-uudistuksen tavoitteena on turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille, parantaa palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta, kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti sosiaali- ja terveyspalveluihin, vastata ikääntymisen ja syntyvyyden laskun aiheuttamiin haasteisiin sekä hillitä kustannusten kasvua. Tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu on vajaalla 200:lla kunnalla tai kuntayhtymällä. Kuntien resurssit palvelujen järjestämisessä vaihtelevat merkittävästi.

Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen kertoo, että Tampereen kaupungilla sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluvalikoima on monipuolisempi kuin pienemmissä kunnissa. Tampereen kaupungin alueella palveluissa on sellaisia asiakkuuksia, joita ei välttämättä pienissä kunnissa juurikaan ole tai ei jopa ollenkaan. Miten käy erityis sosiaali- ja terveyspalvelujen sote-uudistuksessa, sitä selvitetään yhä.

Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>