Päivän haastattelu, Uutiset

Joulun tarkoitus on siirtää traditioita

Joulun tarkoitus on siirtää traditioita

Joulu on perinteisesti perhejuhla, jolloin usein kokoonnutaan yhteen nauttimaan ruuasta ja joulun rauhasta. Kuinka suomalainen perhejoulu eroaa sitten muiden länsimaiden joulun vietosta? Mikä merkitys joululla on kulttuuriperinnön siirtämiselle sukupolvelta toiselle? Milloin joulusta tuli kaupallinen juhla Suomessa? Muuttavatko poikkeusajat pidemmällä aikavälillä vanhoja perinteitä pysyvämminkin? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaa Jyväskylän yliopiston professori Terhi-Anna Wilska:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>