Uutiset

Konkurssiin asetetun tamperelaisen rakennusyhtiön hallituksen jäsenille rikossyytteitä

Konkurssiin asetetun tamperelaisen rakennusyhtiön hallituksen jäsenille rikossyytteitä

Vuonna 2018 konkurssiin asetetun Lapis Rakennus Oy:n kolmelle entiselle hallituksen jäsenelle vaaditaan rangaistusta vuosina 2016–2017 Lapis Rakennus Oy:n velkakirjasitoumusten myynnissä tehdyksi epäillystä törkeästä petoksesta. Lisäksi sijoituspalveluyhtiö Privanet Group Oyj:n/Privanet Capital Markets Oy:n neljälle hallituksen jäsenelle vaaditaan rangaistusta avunannosta mainittuun törkeään petokseen vuosina 2016–2017.

Asiassa on 70 asianomistajaa.

Lapis Rakennus Oy:n edellä mainituille kolmelle hallituksen jäsenelle vaaditaan myös rangaistusta vuosina 2014–2017 tehdyksi epäillystä törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja velkojansuosinnasta Lapis Rakennus Oy:n toiminnassa. Lisäksi mainituille, myös Lapis Rakennus Holding Oy:n hallituksen jäseninä toimineille henkilöille vaaditaan rangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä Lapis Rakennus Holding Oy:n toiminnassa. Syytteet on nostettu myös kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Haastehakemukset on jätetty Pirkanmaan käräjäoikeuteen, ja ne tulevat julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa. Myös esitutkintamateriaali on salassa pidettävää oikeudenkäynnin alkamiseen asti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>