Pirkanmaa

Alueellinen pandemiaohjausryhmä esittää tapahtuma- ja tilarajoituksien jatkamista pienillä lievennyksillä

today4.1.2022

Background
share close

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla edelleen korkealla tasolla, kertoo Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Tehohoidon tarpeessa ei ole sen sijaan havaittu kasvua. Sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen on tällä hetkellä merkittävä riski. Alueellinen pandemiaohjausryhmä esitti tänään aluehallintovirastolle tapahtuma- ja tilarajoituksien jatkamista lievennettyinä.

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta. Tartuntaluku ei enää heijasta todellista tautitapausten määrää. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista. Tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.

Yhden koronarokotteen on Pirkanmaalla saanut 88,5 prosenttia, kaksi rokotetta 84,4 prosenttia ja kolme rokotetta 24,3 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Ulkotilaisuuksia voisi järjestää
Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää 58 d-pykälän mukaista tapahtumarajoitusta aluehallintovirastolle jatkettavaksi sisätiloissa 8.-22.1. Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8.1. alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei ole ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

THL:n luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat esitetään tartuntatautilain 58 g-pykälän mukaisesti pidettäväksi edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa ajalla 8.-22.1. Tämä koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja. Näin ollen vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä edelleen kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%