Uutiset

Hoitajamitoitus nyt kunnossa – Avi päätti Särkänkodin valvonnan

today10.1.2022

Background
share close
Särkänkodin asiat on saatu aluehallintovirastoa tyydyttävälle tasolle. (Kuva: Oriveden kaupunki)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on lopettanut Oriveden Särkänkodin valvonnan. Avi toteaa päätöksessään, että Tampereen kaupunki on toiminut käytettävissä olevien selvitysten perusteella asianmukaisesti ja aluehallintoviraston antaman määräyksen mukaisesti ja saanut korjattua Särkänkodin välittömän asiakastyön mitoituksen asiakkaiden palveluntarvetta vastaavalle tasolle. Asia ei tältä erää anna aluehallintovirastolle aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon on saapunut heinäkuusta 2021 alkaen useita epäkohtailmoituksia koskien Tampereen kaupungin toimintayksikkö Särkänkotia Orivedellä. Kaikissa epäkohtailmoituksissa esitettiin vakavaa huolta yksikön hoito- ja hoivatyön henkilöstömäärän riittävyydestä asiakkaiden palvelujen tarpeisiin nähden, puutteita lääkehoidon toteuttamisessa ja lähiesimiehen vaihtuminen vuoden välein. Ilmoituksissa mainittiin lisäksi, että asiat eivät ole muuttuneet aluehallintoviraston ohjauksesta huolimatta.

Aluehallintovirasto määräsi 1.9.2021 annetulla päätöksellä Tampereen kaupungin turvaamaan asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun Oriveden Särkänkodissa siten, että asiakkaiden palveluntarpeen mukainen välittömän asiakastyön mitoitus toteutuu. Päätöksen mukaan asia oli saatettava viipymättä kuntoon, kuitenkin viimeistään 20.9.2021.

Kaupunki velvoitettiin järjestämään Oriveden Särkänkodin johtaminen siten, että yksikön johtajalla on vastuullaan vain Särkänkodin johtaminen. Tämä asia oli saatettava viipymättä kuntoon, kuitenkin viimeistään 1.10.2021.

Vastaisen toiminnan varalle aluehallintovirasto antoi huomautuksen Tampereen kaupungille Särkänkodin asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun vaarantamisesta sekä lain vastaisesta toiminnasta tammi-heinäkuussa 2021. Kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden viranhaltijoita huomautettiin toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä Särkänkodissa siten, että asiakkaiden hyvä hoito ja hyvä kohtelu tulee turvata kaikissa olosuhteissa, kaikkina aikoina.

Aluehallintoviraston huomautus Tampereen kaupungille koski myös Suomen perustuslaissa säädettyjen velvollisuuksien täyttämättä jättämistä sekä asiakkaiden perusoikeuksien rajoittamista siten, että lääkärin päätöksellä tehdyn rajoitustoimenpiteen tarpeellisuutta, vaikutuksia ja kestoa ei oltu riittävässä määrin arvioitu.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto toteaa 5.1.2022 antamassaan valvontapäätöksessään, että Tampereen kaupunki on toiminut käytettävissä olevien selvitysten perusteella asiassa asianmukaisesti ja aluehallintoviraston antaman määräyksen mukaisesti ja saanut korjattua Särkänkodin välittömän asiakastyön mitoituksen asiakkaiden palveluntarvetta vastaavalle tasolle. Lisäksi esihenkilön johtamisvastuussa on ollut ainoastaan Särkänkoti 15.9.2021 lähtien.

 

 

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%