Aluevaalit 2022

Lyly ääniharavana Pirkanmaalla – kokeneet poliitikot vahvoilla vaaleissa

today24.1.2022

Background
share close

Ensimmäiset aluevaalit saivat väen liikkeelle Pirkanmaalla hieman koko maan keskiarvoa enemmän. Äänestysaktiivisuus Pirkanmaalla oli 49,4 %, kun se koko maan osalta oli 47,5. Pirkanmaan aluevaltuuston 79 paikasta suurin osa, 21, meni kokoomukselle ja 18 sdp:lle. Kaikkiaan Pirkanmaan valtuustopaikoista meni tamperelaisille ehdokkaille noin puolet, eli 39. Kokonaan ilman edustajaa jäi 23 kunnasta yhdeksän.

Pirkanmaan vaalitulos oli kahden suurimman puolueen osalta myös koko maan tuloksen mukainen. Valtakunnallisesti kokoomus keräsi 21,6 % ja sdp 19,3 % äänistä. Pirkanmaalla kahden suurimman puolueen äänimäärät olivat kokoomus 25,8 ja sdp 22,1 %. Keskustan osuus koko maassa oli 19,2 % kun Pirkanmaalla kuitenkin heidän äänisaaliinsa jäi yhdeksään ja puoleen, millä se jäi perussuomalaisten, vasemmiston ja vihreiden taakse.

Pirkanmaan vaalien ääniharava oli Tampereen entinen pormestari Lauri Lyly, joka keräsi kaikkiaan 4350 ääntä. Toiseksi eniten ääniä keräsi nykyinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Kaikkiaan suurimpia äänisaaliita keräsivät tunnetut poliitikot. Kolmanneksi isoin äänisaalis oli Anna Kontulalla. Sote-alan erikoisosaajista suurimpaan äänimäärään ylsi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin entinen johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%