Uutiset

Pirkanmaalle 1,8 miljoonaa kävely- ja pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseen

Pirkanmaalle 1,8 miljoonaa kävely- ja pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt kunnille tarkoitetussa kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa avustusta 63 hankkeelle yhteensä noin 24,4 miljoonaa euroa. Hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta kaupunkien ja kuntien katuverkoilla sekä vähennetään liikenteen päästöjä ympäri Suomen.

Investointiohjelma on yksi liikenne- ja viestintäministeriön vuonna 2018 julkaiseman Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteistä. Edistämisohjelmalla tavoitellaan 30 prosentin kasvua kävelyn ja pyöräilyn matkamääriin vuoteen 2030 mennessä verrattuna ohjelman julkaisuajan tilanteeseen.

Tampereen kaupunki sai reilut 420 000 euroa Morkun aukion rakentamiseen, Nekalantiellä pyöräliikenteen seudullisen pääreitin kehittämiseen 335 000 euroa sekä 200 000 euroa Sotkankadun ja Suokadun pyöräkaduille.

Nokian kaupungille myönnettiin reilut 520 000 euroa Pirkkalaistien yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä - hankkeeseen sekä 43 000 euroa edistämään pyöräpysäköintiä alueellisilla liikuntapaikoilla (Keskusurheilukenttä, Menkala ja Harjuniitty).

Sastamalan kaupunki sai vajaat 90 000 euroa Särkijärventien-Tiisalantien jalankulku- ja pyöräilyväylään.

Lempäälän kunnalle myönnettiin 55 000 euroa Lempäälän keskustakehän jalankulun opasteisiin sekä reilut 50 000 euroa Höytämöntien yhteiskatu -hankkeeseen.

Lisäksi Akaan kaupunki sai reilut 54 000 euroa Köyvärintien kevyenliikenteenväylän rakentamiseen sekä  28 000 euroa Viialan ja Toijalan rautatieaseman pyöräpysäköintipaikkojen rakentamiseen.

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>