Uutiset

Pirkanmaan sairaanhoitopiirille huomautus Kilpailu- ja kuluttajavirastolta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirille huomautus Kilpailu- ja kuluttajavirastolta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on antanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä. PSHP hankki yksilöllisesti valmistettavia ortopedisiä jalkineita ilman kilpailutusta viime vuonna yhteensä noin 422 000 eurolla. Hankintamäärät kasvoivat aikaisempiin vuosiin verrattuna, sillä vastuu yksilöllisesti valmistettavien apuvälineiden hankinnoista oli siirtynyt vuoden alusta kuntayhtymän jäsenkunnilta PSHP:n organisaatiossa toimivalle maakunnalliselle apuvälinekeskukselle.

KKV katsoi päätöksessään, että PSHP:n olisi tullut ottaa huomioon maakunnallisen apuvälinekeskuksen palveluiden piiriin siirtyvien jäsenkuntien aikaisempien vuosien hankintojen suuruusluokka osana vuoden 2021 hankintojen ennakoidun arvon määrittelyä ja kilpailuttaa hankinnat osana toiminnan laajentumiseen liittyvää muuta valmistautumista. Vuoden 2021 hankintoihin ei ole ollut hankintalain mukaista suorahankintaperustetta.

KKV antoi PSHP:lle huomautuksen hankintalain vastaisesta suorahankinnasta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>