Koronavirus, Uutiset

AVI: Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät 19.2. alkaen

AVI: Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät 19.2. alkaen

Aluehallintovirasto on päättänyt, että Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät. Tällä hetkellä voimassa oleva kokoontumisrajoitus päättyy suunnitellusti huomenna eikä sitä enää jatketa. Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus jatkuu AVI:n tänään tehdyllä uudella päätöksellä 28.2. saakka. Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toimijat voivat alentaa riskiä esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin. Toimenpiteistä, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään, pitää tehdä kirjallinen suunnitelma. Suunnitelman täytyy olla tiloissa esillä siten, että asiakkaat ja toimintaan osallistuvat näkevät sen.

Koronatartuntojen määrä on edelleen korkea, mutta terveydenhuollon kuormitus on vähitellen tasaantumassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>