Koronavirus

Omikron-aalto jatkuu Pirkanmaalla entisellään

today1.3.2022

Background
share close

Taysin erityisvastuualueella on potilaita sairaalahoidossa enemmän kuin muilla erityisvastuualueilla asukasmäärään suhteutettuna, kertoo Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Taysin erikoissairaanhoidon potilasmäärä on edellisten viikkojen tasolla. Keskimäärin sairaalaan tulee kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä.

Tiistaiaamuna Taysissa oli koronan vuoksi osastohoidossa 36 koronapotilasta ja tehohoidossa alle viisi koronapotilasta. Lisäksi hoidossa on jatkuvasti muita potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi.

Positiivisten testitulosten määrä ja ilmaantuvuus ovat pysyneet ennallaan. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 3799 koronatartuntaa. Viime viikolla Fimlabissa tutkittiin 4740 näytettä.

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että rokotukset ovat edelleen epidemian torjunnan kulmakivi ja erinomainen suoja sairaalahoitoa vaativalle tautimuodolle. Pirkanmaalaisista yli 18-vuotiaista yhden koronarokotteen on saanut 89,9 prosenttia, kaksi rokotetta 87,5 ja kolme rokotetta 59,3 prosenttia. Kolmas annos kannattaa ottaa, jotta saa pitempikestoisemman suojan vaikeaa tautia vastaan, suosittelee ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

– Kunkin vastuu omasta ja lähipiirin tartunnan torjunnasta on edelleen tärkeää, koska omikronia on vielä paljon liikkeellä Pirkanmaalla. Maskit ja turvalliset etäisyydet yhä tärkeitä eikä oireisena kannata mennä oman kodin ulkopuolelle, muistuttaa Syrjänen.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä seuraa koronatilanteen kehitystä. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15.3.2022.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%