Uutiset

Lauri Lyly ja Kari-Matti Hiltunen nousivat odotetusti Pirkanmaan hyvinvointialueen johtopaikoille

Lauri Lyly ja Kari-Matti Hiltunen nousivat odotetusti Pirkanmaan hyvinvointialueen johtopaikoille

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin tiistaina Lauri Lyly. Aluevaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Kaisa Ikonen ja 2. varapuheenjohtajaksi Miko Bergbom. Aluehallitusta johtaa Kari-Matti Hiltunen. Hyvinvointialuejohtajan viran kelpoisuusehtoihin lisättiin sosiaali- ja terveysalan tuntemus. Vt. hyvinvointialuejohtajan virkaa hoitaa määräaikaisesti muutosjohtaja Jukka Alasentie.

Aluevaltuusto valitsi aluehallitukseen 13 henkilöä vuosille 2022-2023. Aluehallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kari-Matti Hiltunen ja varapuheenjohtajiksi Hanna Laine ja Jouni Sirén.

Aluehallituksen kokoonpano 2022-2023

Kokoomus
Puheenjohtaja Kari-Matti Hiltunen, Tampere, varajäsen Juho Ojares, Ylöjärvi
Leena Kostiainen, Tampere, varajäsen Anneli Taina, Tampere
Jari Andersson, Sastamala, varajäsen Ida Leino, Tampere
Marko Jarva, Pirkkala, varajäsen Jocka Träskbäck, Lempäälä

Sdp
1. varapuheenjohtaja Hanna Laine, Kangasala, varajäsen Leena Mankkinen, Ylöjärvi
Johanna Loukaskorpi, Tampere, varajäsen Ulla Kampman, Tampere
Arja Laitinen, Nokia, varajäsen Roope Lehto, Nokia
Pekka Järvinen, Valkeakoski, varajäsen Atanas Aleksovski, Tampere

Perussuomalaiset
Joakim Vigelius, Tampere, varajäsen Veli-Matti Ahtiainen, Pirkkala
Erja PelkonenYlöjärvi, varajäsen Anni Molari, Tampere

Vasemmistoliitto
2. varapuheenjohtaja Jouni Sirén, Tampere, varajäsen Anna Kontula, Valkeakoski

Vihreät
Olga Haapa-aho, Tampere, varajäsen Perttu Jussila, Tampere

Keskusta
Katariina Pylsy, Hämeenkyrö, varajäsen Hanna Holma, Kangasala

Tarkastuslautakuntaan valittiin johtamaan Ilkka Sasi. Muut jäsenet ovat Touko Sikala, Nea Lehmussaari, Erkki Paloniemi, Heidi Jakara, Hanna Karimo, Jari Haaparanta, Miia Kinnari, Aarne Raevaara, Reijo Kahelin, Iina Hänninen, Mervi Pulkkinen ja Kauko Turunen.

Hyvinvointialuejohtaja hakuun - Alasentie vt. johtajaksi
Hyvinvointialueen aluevaltuusto perusti hyvinvointialuejohtajan viran ja vahvisti johtajan viran kelpoisuusehdot. Kelpoisuusehdot ovat ylempi korkeakoulututkinto (yliopisto) ja laaja johtamiskokemus sekä sosiaali- ja terveysalan tuntemus, jonka valtuusto lisäsi kokouksessa yksimielisesti kelpoisuusehtoihin. Hyvinvointialueen valtuuston päätösten toimeenpano kuuluu aluehallitukselle, joka laittaa viran auki ja käynnistää täyttöön liittyvät toimenpiteet.

Aluevaltuusto valitsi vt. hyvinvointialuejohtajan avoimeen virkaan muutosjohtaja Jukka Alasentien siihen asti, kunnes virkaan vakinaisesti valittu henkilö ottaa viran vastaan, kuitenkin enintään 31.8.2022 asti.

Ensimmäinen hallintosääntö hyväksyttiin
Hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi tiistaina hallintosäännön Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Nyt hyväksyttiin ensimmäisen vaiheen hallintosääntö, joka sisältää myös päätöksenteon kannalta välttämättömät osa-alueet, kuten johtamisjärjestelmän ja valtuuston toimintatavat.

Hallintosääntöä ja muuta hallinnollista ohjeistusta täydennetään seuraavissa kokouksissa. Loppuvuoden aikana valmistellaan toimintasääntöjä ja yksilöasioihin liittyvät päätösvallan delegoinnit. Näiden tulee olla valmiina järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Hallintosäännön ohessa hyväksyttiin myös luottamushenkilöiden palkkiosääntö.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>