Elinvoima ja yrittäjyys

Aito Säästöpankki jättää Säästöpankintalon ja siirtyy Hämeenkatu 5:een

today10.3.2022

Background
share close
Aito Säästöpankki jättää nykyisen konttorinsa historiallisessa Säästöpankintalossa. Uudet tilat pankki saa Hämeenkatu 5:stä. Uudet tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa. (Havainnekuva: Aito Säästöpankki)
Aito Säästöpankki jättää nykyisen konttorinsa historiallisessa Säästöpankintalossa. Uudet tilat pankki saa Hämeenkatu 5:stä. Uudet tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa. (Havainnekuva: Aito Säästöpankki)

Miljardipankki Aito Säästöpankki luopuu historiallisista tiloista Säästöpankintalossa Kauppakadun ja Näsilinnankadun kulmassa Tampereella. 12 vuotta toiminut Aito Säästöpankki siirtyy loppukesästä uuteen ja moderniin pankkikonttoriin, joka remontoidaan Hämeenkatu 5:n toiseen kerrokseen. Tulevista konttorin tiloista löytyvät asuntorahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen sekä päivittäisasioinnin asiantuntijat, yrityspankki, yksityispankki, lakipalvelut sekä pankin hallintoa.

Aito Säästöpankin muutto on historiallinen tapahtuma. Tampereen Säästöpankille 1900-luvun alkupuolella useammassa vaiheessa rakennettu talo on ollut Ikaalisten Säästöpankin ja Luopioisten Säästöpankin muodostaman Aito Säästöpankin pääkonttori. Parhaillaan vietettävänä säästöpankkitoiminnan 200-vuotisjuhlavuonna Aito Säästöpankki jättää perinteikkään toimipaikan, joissa se on ollut vuokralla. Säästöpankintalo on parhaillaan mittavan remontin alla.

– Lähdimme rakentamaan toimitiloja, jotka tarjoavat ensiluokkaiset puitteet asiakaskohtaamisille, tapahtuvat ne sitten kasvokkain tai digitaalisesti. Satsaamme niin asiakkaiden kuin henkilöstön viihtyvyyteen, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kertoo.

Ahonen perustelee muuttotarvetta pankkitoiminnan muuttumisella.

– Korkealaatuinen asiakaskokemus edellyttää hyvälaatuista työntekijäkokemusta. Niin pankkiasiointi kuin pankkityökin ovat parhaillaan murroksessa. Käteisen rahan sijaan pankista etsitään nyt erityisosaamista, räätälöityjä rahoitus- ja varallisuudenhoidon ratkaisuja sekä tukea oman talouden hallintaan ja taloudelliseen hyvinvointiin, Ahonen tarkentaa.

Ahosen mukaan Aito Säästöpankki satsaa yleisen viihtyvyyden lisäksi tilojen muunneltavuuteen ja esimerkiksi akustiikkaan.

– Hybridityön myötä tilojen pitää palvella erilaisia käyttäjiä. Tarvitsemme monikäyttöisiä ja rauhallisia työskentelytiloja esimerkiksi jatkuvasti suosiotaan kasvattavia verkkotapaamisia varten, Ahonen kuvailee.

Raitiotien varrella

– Myös uusien toimitilojen sijainti ratikkapysäkin välittömässä läheisyydessä, aivan rautatieaseman tuntumassa miellyttää, Pirkko Ahonen lisää.

Tuleva konttori sijoittuu Hämeenkadun ja Tuomiokirkonkadun kulmaan.

– Alue kuuluu Tampereen kaupungin Viiden tähden keskustan kehittämisohjelman piiriin. Tuomiokirkonkadun uutta kävelykatua pitkin siirrytään esimerkiksi nauttimaan Nokia Arenan monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Uuden sijainnin myötä paikallinen näkyvyytemme paranee, Ahonen iloitsee.

Aito Säästöpankki toimii tällä hetkellä Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Kesäkuun kynnyksellä on yhdistymissuunnitelmien toteutuessa edessä laajentuminen Etelä-Pohjanmaalle.

– Konttorin sijainti muutaman kymmenen metrin päässä rautatieasemasta mahdollistaa työntekijöidemme sujuvan liikkumisen muun muassa Porin ja Seinäjoen suuntiin. Ja jatkossa nykyisten ja tulevien työntekijöidemme on entistä helpompi taittaa myös päivittäistä työmatkaansa ympäristöystävällisesti junalla, Ahonen toteaa.

Sammonkadun ja Lielahden konttorit kiinni

Hämeenkadulle siirtymisen yhteydessä Aito Säästöpankki luopuu konttoreistaan Kauppakadulla, Sammonkadulla ja Lielahdessa.

Hervannan konttorin palvelut säilyvät ennallaan.

Aito Säästöpankin uusi konttori sijaitsee Kiinteistö Oy Kauppa-Tammerin toisessa kerroksessa, osoitteessa Hämeenkatu 5. Tilan omistaa AulisCap Oy ja Aito Säästöpankki on tiloissa vuokralla.

MATTI PULKKINEN

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%