Elinvoima ja yrittäjyys

Ylihärmän Säästöpankin isännät siunasivat yhdistymisen: 10 000 asiakkaan Ylihärmän Säästöpankki liittyy 67 000 asiakkaan Aito Säästöpankkiin  

today16.3.2022

Background
share close
Ylihärmän Säästöpankin yhdistyminen Aito Säästöpankkiin avaa sille oven vauraalle Etelä-Pohjanmaalle. Vuonna 2020 Aito Säästöpankki levittäytyi Satakuntaan; silloin oli fuusio Huittisten Säästöpankin kanssa. Aito Säästöpankin juuret ovat Pirkanmaalla. Pian pankki toimii fyysisesti 18 kunnan alueella kolmessa maakunnassa. (Kartta: Aito Säästöpankki)
Ylihärmän Säästöpankin yhdistyminen Aito Säästöpankkiin avaa sille oven vauraalle Etelä-Pohjanmaalle. Vuonna 2020 Aito Säästöpankki levittäytyi Satakuntaan; silloin oli fuusio Huittisten Säästöpankin kanssa. Aito Säästöpankin juuret ovat Pirkanmaalla. Pian pankki toimii fyysisesti 18 kunnan alueella kolmessa maakunnassa. (Kartta: Aito Säästöpankki)

Eteläpohjanmaalaisen Ylihärmän Säästöpankin isännät hyväksyivät Ylihärmän Säästöpankin liikkeenluovutuksen Aito Säästöpankille tiistaisessa (15.3.) kokouksessaan. Suunnitelman mukaan pankkien yhdistyminen astuu voimaan tämän vuoden kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Pirkanmaalla ja Satakunnassa toimiva miljardipankki pääsee nyt Etelä-Pohjanmaan markkinoille. Yhdistymisen myötä Aito Säästöpankki saa entistä vahvemmat hartiat henkilökohtaisen ja digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Säästöpankki toimintaa on ollut maassamme jo 200 vuoden ajan.

Aito Säästöpankki on rakennettu Ikaalisten Säästöpankin ja Luopioisten Säästöpankin perinnön varaan. Aito Säästöpankki on nyt 12-vuotias.

Ylihärmän Säästöpankki on perustettu vuonna 1900, ja se on nyt 122-vuotias.

– Tahdomme vaalia juuriamme ja molempien pankkien, Aito Säästöpankin ja Ylihärmän Säästöpankin, pitkää, arvokasta paikallishistoriaa. Satsaamalla tulevaisuuteen varmistamme, että säästöpankin lippu liehuu myös jatkossa koko toimialueellamme kolmessa menestyvässä maakunnassa, toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sanoo.

Ahosen mukaan yhdistyminen tukee myös palvelujen kehittämistä, asiantuntijoiden osaamisen syventämistä, rahoitusmahdollisuuksien monipuolistumista ja paikallisen yhteisön hyvinvoinnin edistämistä koko pankin toimialueella.

– Asiakkaat tahtovat pankilta ketteriä digitaalisia palveluja ja oman kokonaistaloutensa huomioivia, merkityksellisiä kohtaamisia eri kanavissa. Vastaamme tähän tahtoon kehittämällä palvelujamme ja asiantuntijuuttamme sekä kasvattamalla rahoitusmahdollisuuksiamme, Ahonen tarkentaa.

Aito Säästöpankki -brändi vahvistuu

Yhdistymisen myötä Ylihärmän Säästöpankin nimi muuttuu Aito Säästöpankiksi. Ylihärmän Säästöpankin asiakkaat jatkavat Aito Säästöpankin asiakkaina ja asiakkaiden palvelut säilyvät ennallaan. Aito Säästöpankin toimitusjohtajana jatkaa Pirkko Ahonen.

Ylihärmän Säästöpankin toimitusjohtaja Lasse Solakari jatkaa Aito Säästöpankissa, mutta hänen tehtävänsä hakee vielä muotoaan.

Yhdistymisen jälkeen Aito Säästöpankki Oy:n omistavat Ylihärmän, Huittisten, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöt.

– Pankkimme menestyksestä hyötyy koko toimialue, sillä omistajasäätiömme jakavat vuosittain osan voittovaroistamme saamastaan osingosta eteenpäin avustuksina ja apurahoina, ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään. Tuemme edelleen myös paikallisia urheilijalupauksia sekä esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa, Ahonen sanoo.

Yhdistymisen jälkeen pankin palveluksessa on yli 140 asuntorahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen sekä päivittäisasioinnin asiantuntijaa, yrityspankkiiria, yksityispankkiiria sekä lakipankkiiria Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Satakunnan alueella.

– Olemme paikallinen, luotettava, asiantunteva ja suurella sydämellä toimiva pankki, Ahonen päättää.

Pirkko Ahonen on Säästöpankkiliiton hallituksen puheenjohtaja.

MATTI PULKKINEN

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%